Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη διαδικτυακή κινητοποίηση στη μνήμη της Αμαλίας

Μεγάλη διαδικτυακή κινητοποίηση στη μνήμη της Αμαλίας

Στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβίνου, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και το ελληνικό σύστημα υγείας, χιλιάδες bloggers και χρήστες του Διαδικτύου «βομβάρδισαν» με μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο Υγείας, τους ιατρικούς συλλόγους και τους βουλευτές.

36

Στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβίνου, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και το ελληνικό σύστημα υγείας, χιλιάδες bloggers και χρήστες του Διαδικτύου «βομβάρδισαν» με ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο Υγείας, τους ιατρικούς συλλόγους, τους βουλευτές του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης, ζητώντας να γίνει πραγματικότητα η προτροπή της: «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας…».

«O στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ΄ αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως, ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας».

Μ ε αυτά τα λόγια η κ. Δικαία Τσαβαρή και η κ. Γεωργία Καλυβίνου, μητέρα και αδελφή της 30χρονης Αμαλίας που πέθανε την περασμένη Παρασκευή έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, αλλά και με το «άρρωστο» σύστημα υγείας, έδωσαν την σκυτάλη για να γίνει χθες η μεγαλύτερη διαδικτυακή κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ οι bloggers κατάφεραν να συντονιστούν, να γράψουν σε σύντομα και περιεκτικά κείμενα την ιστορία της Αμαλίας, να ανεβάσουν στο Διαδίκτυο ειδικό δικτυακό τόπο για την Αμαλία, να μεταφράσουν σε πολλές γλώσσες τα κείμενα, να τυπώσουν σε φυλλάδια την ιστορία της κοπέλας και να τα μοιράσουν έξω από νοσοκομεία.

Όπως, σημειώνουν η ηλεκτρονική κινητοποίηση έγινε από χιλιάδες πολίτες που «απαιτούν ικανούς γιατρούς, αποτελεσματικά φάρμακα και σύγχρονα νοσοκομεία για όλους.

Η κινητοποίηση-διαμαρτυρία ξεκίνησε τα ξημερώματα, και κράτησε όλο το 24ωρο της Παρασκευής. Όμως, το μήνυμα που έδωσαν όσοι συμμετείχαν ήταν ότι «θα συνεχίζουν να φωνάζουν έως ότου φανούν αποτελέσματα». Σχεδόν όλα τα ιστολόγια (blogs) Ελλήνων χρηστών είχαν ανεβάσει τα κείμενα για την Αμαλία και τη φωτογραφία της.

Ταυτόχρονα, ένα βίντεο στο οποίο κυριαρχούν τα μάτια της Αμαλίας και προβάλλεται η ιστορία της ανέβηκε στο Υoutube και μέσα σε ελάχιστες ώρες έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο. Oι φίλοι της Αμαλίας ζητούν από τους ανθρώπους που συγκινήθηκαν από την ιστορία της να σεβαστούν την τελευταία της επιθυμία, που ήταν να ενισχυθεί η ανέγερση του Oγκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

«Α πό την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει», έγραφαν τα μηνύματα που διακίνησαν οι χρήστες του Διαδικτύου. «Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχα πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα».

«Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μια σφραγίδα». Η Αμαλία Καλυβίνου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 30 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024