Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ στην Ασία λόγω του σεισμού στην Ταϊβάν

Τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ στην Ασία λόγω του σεισμού στην Ταϊβάν

Οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου έχουν διακοπεί σε μεγάλο μέρος της Ασίας λόγω της καταστροφής υποβρύχιων καλωδίων από το σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την Ταϊβάν το βράδυ της Τρίτης. Η πλήρης αποκατάσταση των υποδομών αναμένεται να καθυστερήσει εβδομάδες.

36

Οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου έχουν διακοπεί σε μεγάλο μέρος της Ασίας λόγω της καταστροφής υποβρύχιων καλωδίων από το σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την Ταϊβάν το βράδυ της Τρίτης.

Η κίνηση δρομολογείται πλέον μέσω εναλακτικών καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων, ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση των υποδομών αναμένεται να καθυστερήσει δύο με τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ηλεκτρονικό μπλακάουτ επηρέασε εκατομύρια χρήστες στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, ακόμα και συνδρομητές στην Αυστραλία των οποίων οι τηλεπικοινωνίες δρομολογούνται μέσω Ασίας.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο σεισμός κατέστρεψε αρκετά καλώδια, ανάμεσά τους το Καλωδιακό Δίκτυο Ασίας-Ειρηνικού, που συνδέει τη Βόρειο και τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και το SEA-ME-WE-2, που εκτείνεται από τη Νότιο Κορέα έως την Ολλανδία.

Στη Νότιο Κορέα, από τις πλέον τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπέστησαν βλάβες και τα έξι υποβρύχια καλώδια της χώρας. Πάντως όλες οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν σε διάστημα ωρών, με εξαίρεση τις μισθωμένες γραμμές που χρησιμοποιούν εταιρείες. Η πλήρης αποκατάσταση «δεν είναι διάστημα ημερών» δήλωσε αξιωματούχος.

Στην Κίνα, οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης, ιδιαίτερα σε δικτυακούς τόπους του εξωτερικού, καθώς κόπηκαν αρκετά υποβρύχια καλώδια της China Telecom.

Πολλές εταιρείες και οικονομικές υπηρεσίες στην Ασία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες, ωστόσο τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και του Τόκιο λειτουργούν χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Η εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων είναι εξαιρετικά πολυέξοδη και μπορεί να κοστίσει στις κοινοπραξίες τηλεπικοινωνιών έως και 500.000 δολάρια ανά χιλιόμετρο.

Μέχρι πριν από μια δεκαετία, η Ασία συνδεόταν με τις ΗΠΑ μέσω πέντε μόνο καλωδίων που διέρχονταν από την Ιαπωνία. Σήμερα, νέα καλώδια συνδέουν τις ΗΠΑ απευθείας με Αυστραλία, Κίνα και Νότο Κορέα.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική Verizon ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με τρεις κινεζικές, μια ταϊβανέζικη και μια νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θα αναπτύξει στην περιοχή το καλωδιακό δίκτυο Trans-Pacifoc Expresss, κόστους 500 εκατ. δολαρίων και μήκους 18.000 χλμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024