Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Με αναφορές στο «μέλλον της παιδείας» ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος και θα λειτουργεί από τις 9 Δεκεμβρίου.

28

Με αναφορές στο «μέλλον της παιδείας» ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος και θα λειτουργεί για το κοινό από τις 9 Δεκεμβρίου.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη και ευρύτερη σημασία καθώς αυτήν την περίοδο συντελείται στην κοινωνία ένας έντονος και πολυεπίπεδος διάλογος για το περιεχόμενο και το μέλλον της Παιδείας.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός, βοηθούν να ξεπεραστούν στερεότυπα και προκαταλήψεις που κρατούν τη χώρα και την παιδεία χαμηλά. Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι βαθιά συντηρητική η αντίληψη ότι στην παιδεία δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα και χαρακτήρισε την επένδυση στην παιδεία ως τη μόνη σοβαρή και δίκαιη που μπορεί να κάνει ένας λαός.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, επέδωσε στον πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο του Ιδρύματος και την περγαμηνή για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας του και τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στην ομιλία του ο κ. Δημητριάδης-Ευγενίδης αναφέρθηκε στο ρόλο και στις δράσεις του Ιδρύματος από την ίδρυσή του έως σήμερα και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεισφορά του προς το Ίδρυμα.

Η έκθεση φιλοξενείται σε τρεις ορόφους της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος συνολικής επιφάνειας 1200 τ.μ. και περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: «Ύλη και υλικά», «Επικοινωνία: Ήχος και εικόνα» και «Βιοτεχνολογία».

Μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη ενώ από τις 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει η κανονική λειτουργία της έκθεσης και θα είναι ανοιχτή για τα σχολεία από Τετάρτη έως Παρασκευή και για το κοινό τα Σαββατοκύριακα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024