Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισλανδία δεύτερη χώρα που αψηφά το μορατόριουμ φαλαινοθηρίας

Η Ισλανδία δεύτερη χώρα που αψηφά το μορατόριουμ φαλαινοθηρίας

Η Ισλανδία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έπειτα από 20 χρόνια θα ξαναρχίσει τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς λόγους, οπότε γίνεται η δεύτερη χώρα μετά τη Νορβηγία που αψηφά το διεθνές μορατόριουμ στο εμπόριο φαλαινών.

36

Η Ισλανδία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έπειτα από 20 χρόνια θα ξαναρχίσει τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς λόγους, οπότε γίνεται η δεύτερη χώρα μετά τη Νορβηγία που αψηφά το διεθνές μορατόριουμ στο εμπόριο φαλαινών.

Το ισλανδικό υπουργείο Αλιείας ανακοίνωσε ότι δίνει άδεια στους φαλαινοθήρες να κυνηγούν κάθε χρόνο 30 ρυγχοφάλαινες (Balaenoptera acutorostrata) και εννέα πτεροφάλαινες (Balaenoptera physalus).

«Το κρέας θα εξάγεται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεργάτης του υπουργού. Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι η επιχείρηση φαλαινοθηρίας αφορά μόνο είδη φαλαινών που υπάρχουν σε αφθονία και «συνδέεται με τη συνολικότερη πολιτική της Ισλανδίας για βιώσιμη αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων».

Όμως η πτεροφάλαινα θεωρείται απειλούμενο είδος.

H Ισλανδία ήδη κυνηγά περιορισμένο αριθμό φαλαινών για «επιστημονικούς» λόγους, όπως και η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη το αντίστοιχο «παράθυρο» στις απαγορεύσεις της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας.

Το μορατόριουμ στη φαλαινοθηρία παραμένει σε ισχύ, ωστόσο τον Ιούνιο η Επιτροπή ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία διακήρυξη που αναφέρει ότι η απαγόρευση «δεν είναι πλέον απαραίτητη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024