Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ηλεκτρονικά αναλφάβητοι» ένας στους τρεις εφήβους στην ΕΕ

«Ηλεκτρονικά αναλφάβητοι» ένας στους τρεις εφήβους στην ΕΕ

Το 37% των ατόμων ηλικίας 16-17 ετών στις χώρες της ΕΕ δεν έχουν καθόλου γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, αν και ο ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους, όσους δεν έχουν ανώτατη-ανώτερη εκπαίδευση και τους άνεργους.

36

Το 37% των ατόμων ηλικίας 16-17 ετών στις χώρες της ΕΕ δεν έχουν καθόλου γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, αν και ο ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους, όσους δεν έχουν ανώτατη-ανώτερη εκπαίδευση και τους μακροχρόνια άνεργους.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές του συνεδρίου European e-Skills 2006, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας μέσα από τη διάδοση των τεχνολογιών πληροφορίας-επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων (e-skills).

Μέχρι στιγμής διαπιστώνεται χάσμα όσον αφορά το επίπεδο των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ, παρόλο που σταδιακά οι διαφορές αμβλύνονται.

Το CEDEFOP σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί δέσμη δράσεων οι οποίες αφορούν τη διεξοδική έρευνα και αναζήτηση νέων μοντέλων για την πιστοποίηση και προτυποποίηση των e-skills στην ΕΕ και τη δέσμευση για την εισαγωγή του Europass, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο αναγνωρισμένων γνώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο European e-Skills 2006 θα αποτελέσει «πιλότο» για τη συγκρότηση ενός σχεδίου δράσης από την Ευρωπαϊκή από τις αρχές του 2007 και μετά.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα μεταδοθεί με βίντεο μήνυμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Φερχόιγκεν, ενώ τις εργασίες της 6ης Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024