Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιολογικό καύσιμο θα παράγεται και από πλαγκτόν

Βιολογικό καύσιμο θα παράγεται και από πλαγκτόν

Μια ισπανική εταιρεία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε θέση να καλλιεργεί φυτοπλαγκτόν και στη συνέχεια να το μετατρέπει σε πετρέλαιο, και μάλιστα φθηνότερο από το συμβατικό. Τα μικροσκοπικά φύκια όχι μόνο δίνουν καύσιμα αλλά και απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

36

Μια ισπανική εταιρεία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε θέση να καλλιεργεί φυτοπλαγκτόν και στη συνέχεια να το μετατρέπει σε πετρέλαιο, και μάλιστα φθηνότερο από το συμβατικό.

Η Bio Fuel Systems, αναφέρει την Παρασκευή το Reuters, έχει σχεδόν τελειοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής, ωστόσο δεν έχει ακόμα δοκιμάσει να εξευγενίσει το καύσιμο, το οποίο σε ακατέργαστη μορφή έχει σκούρο πράσινο χρώμα.

«Η Bio Fuel Systems έχει αναπτύξει μια διαδικασία που μετατρέπει ενέργεια, βασισμένη σε τρία στοιχεία: την ηλιακή ενέργεια, τη φωτοσύνθεση και ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε από επιστήμονες και μηχανικούς που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε.

Τα σημερινά βιοκαύσιμα (βιοντίζελ ή αιθανόλη) παράγονται συνήθως από ειδικές καλλιέργειες ελαιοκράμβης, ή από καλαμπόκι. Η παραγωγή υδρογονανθράκων από πλαγκτόν θα ήταν θεωρητικά ακόμα πιο «πράσινη», καθώς τα μικροσκοπικά φύκια φωτοσυνθέτουν και, όπως όλα τα φυτά, απορροφούν από την ατμόσφαιρα το διοξείδιο του άνθρακα, το αέριο που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Το σύστημα βιομετατροπής μας είναι περίπου 400 φορές πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε άλλο σύστημα παραγωγής πετρελαίου ή αιθανόλης από φυτά» υποστηρίζει η ισπανική εταιρεία.

Η παραγωγή σε βιομηχανική κλίμακα αναμένεται να ξεκινήσει σε 14 έως 18 μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024