Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτολογοκρινόμενο Google στην υπηρεσία του Πεκίνου

Αυτολογοκρινόμενο Google στην υπηρεσία του Πεκίνου

Τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για την Κίνα, με την οποία θα περιορίζει την πρόσβαση των Κινέζων χρηστών Internet σε χιλιάδες ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να περιέχουν περιεχόμενο «ακατάλληλο» για την κινεζική κυβέρνηση, ανακοίνωσε το Google.

71

Τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για την Κίνα, με την οποία θα περιορίζει την πρόσβαση των Κινέζων χρηστών Internet σε χιλιάδες ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να περιέχουν περιεχόμενο «ακατάλληλο» για την κινεζική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Google Inc.

Η κίνηση αυτή των ιθυνόντων της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης στο Internet αποσκοπεί στην αποτροπή μιας αντιπαράθεσης με το Πεκίνο, περιορίζοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες στις οποίες συνεισφέρουν οι χρήστες, όπως τα e-mail, τα chat rooms και τα blogs (ανεπίσημα διαδικτυακά ημερολόγια).

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η νέα υπηρεσία για την Κίνα, στη διεύθυνση www.google.cn, θα προσφέρει στην ουσία μια αυτολογοκρινόμενη εκδοχή του δημοφιλούς συστήματος αναζήτησης του Google.

Με τον τρόπο αυτό επίσης η Google Inc θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στη δεύτερη μεγαλύτερη ιντερνετική αγορά του κόσμου, όπου κυριαρχεί η τοπική μηχανή αναζήτησης της Baidu Inc.

Από την πλευρά της η κινεζική κυβέρνηση θα διασφαλίσει με τον τρόπο αυτό ότι οι χρήστες του Διαδικτύου εντός των εδαφών της δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν στοιχεία για «καυτά» θέματα όπως η ανεξαρτησία του Θιβέτ και της Ταϊβάν ή η παράνομη παραθρησκευτική οργάνωση Φαλούν Γκονγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024