Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναρρώνει η Γαλλίδα που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

Αναρρώνει η Γαλλίδα που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται την Παρασκευή η 38χρονη Γαλλίδα που υπεβλήθη στην πρώτη μεταμόσχευση προσώπου, ανακοίνωσαν οι χειρουργοί της, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση να προχωρήσουν στην επέμβαση ήταν ηθικά δύσκολη.

36

Σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται την Παρασκευή η 38χρονη Γαλλίδα που υπεβλήθη στην πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου, ανακοίνωσαν οι χειρουργοί της, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση να προχωρήσουν στην επέμβαση ήταν ηθικά δύσκολη.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι την ημέρα που η ασθενής τραυματίστηκε στο πρόσωπο είχε πάρει ηρεμιστικό χάπι και ο σκύλος της τη δάγκωσε ενώ κοιμόταν. Οι χειρουργοί της διέψευσαν ότι η 38χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ημεριμιστικά.

Η ασθενής, που διατηρεί την ανωνυμία της, απέκτησε νέα μύτη, στόμα και πηγούνι, τα οποία προήλθαν από εγκεφαλικά νεκρή πολλαπλό δότρια. η 38χρονη ξύπνησε 24 ώρες μετά την τετράωρη επέμβαση, και τα πρώτα της λόγια ήταν «ευχαριστώ», αναφέρει τι Reuters. Το μόσχευμα αιματώνεται κανονικά και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προσέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου της Αμιέν.

Ο Ζαν Μισέλ Ντιμπερνάρ, ένας από τους πρωτοπόρους χειρουργούς, παραδέχτηκε ότι υπήρχαν πολλά ηθικά ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν προτού προχωρήσουν στην επέμβαση.

Η ασθενής θα πρέπει να συνηθίσει σε μια νέα εμφάνιση, που δεν θα είναι ίδια ούτε με τη δική της πριν από το ατύχημα ούτε με του δότη. Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνει εφ όρου ζωής ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ενώ το μόσχευμα υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί.

Αν και οι γιατροί της τονίζουν ότι δεν υπήρχε κλασσική τεχνική που θα αντιμετώπιζε την εκτεταμένη παραμόρφωση, μια σύμβουλος της γαλλικής Εθνικής Συβουλευτικής Επιτροπής Βιοηθικής, υποστήριξε ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.

Όπως εξήγησε η 17χρονη κόρη της ασθενούς, η μητέρα της είχε μείνει αναίσθητη ή κοιμόταν και ο σκύλος κατάφερε να την ξυπνήσει. Αν και η οικογένεια θεωρεί ευτυχές το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε εκεί την κρίσιμη στιγμή, τελικά θανατώθηκε, παρά τη θέλησή τους.

Αδεια για επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου έχει επίσης δοθεί στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία διατηρούνται ακόμα επιφυλάξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024