Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα σε διαγωνισμό λογισμικού της Microsoft

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα σε διαγωνισμό λογισμικού της Microsoft

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον διαγωνισμό λογισμικού Imagine Cup που διοργάνωσε η Microsoft σε xώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. To λογισμικό Sign2Talk μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα.

36

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε διαγωνισμό λογισμικού που διοργάνωσε η Microsoft σε εννέα χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Την πρώτη θέση κατέκτησε ομάδα φοιτητών από τη Σλοβενία και την τρίτη η Σερβία.

Με την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, η ομάδα του ΑΠΘ παρουσίασε το Sign2Talk, το λογισμικό ενός φορητού συστήματος μετάφρασης νοηματικής γλώσσας για κωφούς ή άτομα με προβλήματα ακοής.

Οι τρεις ανώτερες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κεντροανατολική Ευρώπη τους τελικούς του παγκόσμιου ιαγωνισμού Imagine Cup 2005, που πρόκειται να διεξαχθούν στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ο διαγωνισμός Imagine Cup, που φέτος διοργανώνεται για τρίτη φορά, αποτελεί έναν φοιτητικό διαγωνισμό ανάδειξης τεχνολογικών γνώσεων και δυνατοτήτων που διεξάγεται σε 90 χώρες ανά την υφήλιο. Πέρυσι, το ΑΠΘ είχε καταλάβει την τρίτη θέση, και έτσι η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε τους φετινούς τελικούς της Κεντροανατολικής Ευρώπης στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».

Η ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τους Αναστάσιο Βαλσαμίδη, Φανή Τζίμα, Βασιλική Κοσμίδου και Αικατερίνη Δικαίου.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τη Microsoft Hellas.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024