Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την Κίνα και το Google για λογοκρισία

Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την Κίνα και το Google για λογοκρισία

Οι Αρχές της Κίνας εμποδίζουν την πρόσβαση στο αμερικανικό Google News ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση μόνο στην κινεζική έκδοση της υπηρεσίας, η οποία λογοκρίνεται από το Google έπειτα από συμφωνία με το Πεκίνο, καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

36

Οι Αρχές της Κίνας εμποδίζουν την πρόσβαση στο αμερικανικό Google News ώστε οι πολίτες να μπορούν να διαβάζουν ειδήσεις μόνο από την κινεζική έκδοση της υπηρεσίας, η οποία λογοκρίνεται από το Google έπειτα από συμφωνία με το Πεκίνο, καταγγέλλουν την Τρίτη οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι το Σεπτέμβριο η Google Ιnc. εγκαινίασε έκδοση της υπηρεσίας ειδήσεων στα κινεζικά, αφού συμφώνησε με το αίτημα της Κίνας να μη δημοσιεύει «πολιτικά ευαίσθητα» άρθρα. Το αγγλόφωνο Google News φέρεται να μην είναι διαθέσιμο στην Κίνα εδώ και δέκα ημέρες.

Απεσταλμένος του Reuters στην Κίνα επιβεβαιώνει την Τρίτη ότι η πρόσβαση στο αμερικανικό Google News είναι αδύνατη.

«Η Κίνα λογοκρίνει το Google News ώστε να αναγκάσει τους χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιούν την κινεζική έκδοση του δικτυακού τόπου, από την οποία έχουν αφαιρεθεί οι πλέον κρίσιμες ειδήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

«Αποδεχόμενη να διαθέσει μια υπηρεσία ειδήσεων που αποκλείει δημοσιεύεσεις οι οποίες δεν είναι της αρεσκείας της κυβέρνησης, η Google έχει αφήσει τον εαυτό της να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο» συνεχίζει το κείμενο.

Πολλοί ακόμα ειδησεογραφικοί δικτυακοί τόποι στην Κίνα αποφεύγουν να δημοσιεύουν δυτικά άρθρα που δεν θα άρεσαν στις Αρχές.

Το Πεκίνο έχει μάλιστα συστήσει ομάδα «κυβερνοαστυνόμευσης» που ελέγχει το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Ιστού για τυχόν αποκκλίσεις από τις επίσημες θέσεις του καθεστώτος. Αρκετοί μάλιστα διαφωνούντες έχουν φυλακιστεί για δημοσιεύματά τους στο Διαδίκτυο.

Μέχρι το τέλος του 2004 οι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου αναμένεται να έχουν αυξηθεί στα 111 εκατομμύρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024