Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην ασφαλή Αλόννησο μεταφέρθηκε νεογέννητη φώκια που εντοπίστηκε στην Κω

Στην ασφαλή Αλόννησο μεταφέρθηκε νεογέννητη φώκια που εντοπίστηκε στην Κω

Νεογέννητη φώκια -το είδος της οποίας τίνει να εξαφανιστεί- εντοπίστηκε στην Κω. Το ορφανό αρσενικό φωκάκι ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αθήνα για να καταλήξει στην ασφάλεια του Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας στην Αλόννησο.

51

Νεογέννητη φώκια -το είδος της οποίας τίνει να εξαφανιστεί- εντοπίστηκε στην Κω. Το ορφανό αρσενικό φωκάκι ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αθήνα για να καταλήξει στην ασφάλεια του Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας στην Αλόννησο. Και το όνομα αυτού, Ιπποκράτης!

Η φώκια εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην παραλία Κέφαλος από κάτοικο του νησιού. Το μικρό ζώο δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στη θάλασσα και καθώς η μητέρα του δεν εμφανίστηκε αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση της Mom για τη διάσωση και περίθαλψη της νεογέννητης φώκιας.

Το ζώο έφερε σημεία αφυδάτωσης και ελαφρά τραύματα στο πηγούνι και τα πτερύγια, ενώ είχε υψηλή θερμοκρασία. Η κατάσταση του κρίθηκε κρίσιμη και έτσι αποτέλεσε έναν ακόμη επιβάτη της πρώτης πτήσης της Ολυμπιακής για Αθήνα μαζί με τους ανθρώπους της Mom.

Τελικός σταθμός ήταν το Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας στην Αλόννησο, όπου καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επιβίωση του ζώου. Η νεογέννητη φώκια ταΐζεται ανά τέσσερις ώρες με ορό και από το επόμενο εικοσιτετράωρο η τροφή του θα είναι ψαροπολτός καθώς δεν υπάρχει υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος.

Προς τιμήν των ευαισθητοποιημένων κατοίκων του νησιού της Κω που ειδοποίησαν και βοήθησαν στην διάσωση, η μικρή φώκια βαφτίστηκε από την ομάδα διάσωσης Ιπποκράτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024