Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Κίνα «η μεγαλύτερη φυλακή για τους αντιφρονούντες στο Διαδίκτυο»

H Κίνα «η μεγαλύτερη φυλακή για τους αντιφρονούντες στο Διαδίκτυο»

Τα τελευταία χρόνια 61 άτομα έχουν συλληφθεί στην Κίνα επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους στο Διαδίκτυο, καταγγέλει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Η ελευθερία έκφρασης καταστέλλεται, τη στιγμή που 110 εκατ. Κινέζοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

36

Τα τελευταία χρόνια 61 άτομα έχουν συλληφθεί στην Κίνα επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους στο Διαδίκτυο, καταγγέλει με ανακοίνωσή της την Πέμπτη η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο φυλακή για τους αντιφρονούντες του Διαδικτύου.

«Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν ένα έξυπνο μείγμα προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και καταστολής για να καταπνίξουν την ελεύθερη έκφραση μέσω του Διαδικτύου» επισημαίνει η οργάνωση, με έδρα στο Παρίσι.

«Οι εξήντα ένας που φυλακίστηκαν επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους στο Internet δεν είναι μεγάλος αριθμός, συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των πολιτικών κρατουμένων και των κρατουμένων για θέματα συνείδησης» αναφέρει η ανακοίνωση. «Αλλά, όταν οι περιπτώσεις τους δημοσιοποιούνται επαρκώς, αρκούν για να θρέψουν το φόβο και τη σιωπή» συνεχίζει το κείμενο.

Η Κίνα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου μετά τις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του 2004 αναμένεται να φθάσει τα 111 εκατομμύρια, από 80 περίπου που ήταν στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Κίνα διαθέτει πολύ προηγμένη τεχνολογία για την ηλεκτρονική λογοκρισία και την υποκλοπή μηνυμάτων.

Εξάλλου, εκατοντάδες Internet cafe στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και άλλες περιοχές έχουν κλείσει, με πρόσχημα την προστασία των νέων.

Από το υπουργείο Εξωτερικών στο Πεκίνο ανακοινώθηκε ότι τα σχόλια της οργάνωσης είναι «ανεύθυνα». «Το σύνταγμα και οι νόμοι της Κίνας παρέχουν ελευθερία έκφρασης στους Κινέζους πολίτες. Εάν δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, τότε [το Διαδίκτυο] δεν θα αναπτυσσόταν τόσο γρήγορα» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024