Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη απόπειρα εκτόξευσης του Rosetta

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη απόπειρα εκτόξευσης του Rosetta

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Μετά από δύο αναβολές, η εκτόξευση του Rosetta πραγματοποιήθηκε κανονικά στις 9:17 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) από το διαστημικό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα και το... κυνήγι κομητών μόλις ξεκίνησε.

71

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Μετά από δύο αναβολές, η εκτόξευση του Rosetta πραγματοποιήθηκε κανονικά στις 9:17 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) από το διαστημικό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα και το… κυνήγι κομητών μόλις ξεκίνησε.

Ο ευρωπαϊκός πυραυλομεταφορέας Ariane-5 εκτοξεύτηκε επιτυχώς, μεταφέροντας τη διαστημική «κάψουλα» μετάδοσης δεδομένων Rosetta προς τον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, με τον οποίο έχει «ραντεβού» τον Αύγουστο του 2014, έπειτα δηλαδή από ένα ταξίδι τουλάχιστον δέκα ετών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον επιτυχή διαχωρισμό της Rosetta από τον πυραυλομεταφορέα στις 11:31 ώρα Ελλάδος.

Η εκτόξευση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε δύο φορές, την πρώτη λόγω κακοκαιρίας και τη δεύτερη εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος.

Ο πυραυλομεταφορέας Ariane-5 πραγματοποίησε πτήση περίπου 2,5 ωρών, κατά την οποία περιστράφηκε 1,5 φορά γύρω από τη γη πριν αποσπαστεί από τον «επιβάτη» του, σε ύψος τουλάχιστον 1.300 χιλιομέτρων.

Στόχος της αποστολής του Rosetta είναι να προσγειωθεί στον κομήτη, προκειμένου να προσπαθήσει να αποκαλύψει στον άνθρωπο τα μυστήρια του ηλιακού συστήματος.

Το Νοέμβριο του 2014, ένα ρομπότ που μεταφέρεται από το μητρικό διαστημόπλοιο θα προχωρήσει στην πιο θεαματική επιχείρηση της αποστολής, καθώς θα προσγειωθεί στον πυρήνα του κομήτη, σε μια προσπάθεια να δώσει πληροφορίες για τη φύση του και τη σύνθεσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024