Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμφιβολίες για το αληθές των ισχυρισμών Ζαβού περί εμφύτευσης κλωνοποιημένου εμβρύου

Αμφιβολίες για το αληθές των ισχυρισμών Ζαβού περί εμφύτευσης κλωνοποιημένου εμβρύου

Ταράζει και πάλι και τα νερά ο αμφιλεγόμενος Κύπριος γενετιστής Παναγιώτης Ζαβός, ανακοινώνοντας το Σάββατο από το Λονδίνο την εμφύτευση κλωνοποιημένου εμβρύου στη μήτρα 35χρονης γυναίκας. Έντονες αντιδράσεις και αμφιβολίες για το αληθές των ισχυρισμών του.

51

Ταράζει και πάλι και τα νερά ο αμφιλεγόμενος Κύπριος γενετιστής Παναγιώτης Ζαβός ανακοινώνοντας το Σάββατο από το Λονδίνο την εμφύτευση κλωνοποιημένου εμβρύου στη μήτρα 35χρονης γυναίκας. Έντονες αντιδράσεις και αμφιβολίες της επιστημονικής κοινότητας για κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, ο Παναγιώτης Ζαβός δεν αποκάλυψε την τοποθεσία όπου έλαβε χώρα η όλη διαδικασία, αρκούμενος να διευκρινίσει πως το κλωνοποιημένο έμβρυο δεν εμφυτεύθηκε στη μήτρα της 35χρονης στείρας γυναίκας στις ΗΠΑ ή σε κράτος της Ευρώπης.

Έκανε λόγο για ένα «πολύ πρόσφατο γεγονός» ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία κινηματογραφήθηκε· το έμβρυο προήλθε από το ανώριμο ωάριο της γυναίκας και από κύτταρο του δέρματος του συζύγου της. Όμως, ο Π.Ζαβός δεν φαίνεται να πείθει τους επιστήμονες δεδομένου ότι δεν παρέχει κανένα στοιχείο προς επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει.

«Όπως οι περισσότεροι επιστήμονες και γιατροί παραμένω εξαιρετικά σκεπτικός σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εδώ σήμερα» δήλωσε στο BBC ο Μπομπ Γουάρντ της βρετανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημόνων. «Αναρωτιέμαι ποιο είναι το κίνητρο πίσω από όλα αυτά» σημείωσε.

Ο Παναγιώτης Ζαβός δήλωσε, πάντως, πως είναι επίσης «έτοιμος» να διαχωρίσει ένα κλωνοποιημένο έμβρυο -το ένα να αναπτυχθεί κανονικά σε μωρό και το άλλο να αποθηκευτεί προκειμένου είτε να αναπτυχθεί κανονικά κάποια στιγμή στο μέλλον, είτε να χρησιμοποιηθεί για «θεραπευτικούς σκοπούς».

Δεν αναφέρθηκε ο Κύπριος γενετιστής σε πιθανή χρονική περίοδο εφαρμογής της εν λόγω διαδικασίας, παραδεχόμενος πως μιλά για το «αύριο». Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτό που λέω είναι ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι του διαχωρισμού εμβρύων στους ανθρώπους»…

Ακόμη παραδέχθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε -με στόχο να βρει εθελόντριες από όλο τον κόσμο που θα θελήσουν να κυοφορήσουν κλωνοποιημένα έμβρυα- ότι η εμφύτευση του κλωνοποιημένου εμβρύου στη μήτρα της 35χρονης έχει 30% πιθανότητες να καταλήξει σε εγκυμοσύνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024