Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπέρμα από εμβρυικά κύτταρα γονιμοποιεί ωάριο

Σπέρμα από εμβρυικά κύτταρα γονιμοποιεί ωάριο

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν εμβρυικά κύτταρα ποντικιών σε ανώριμο σπέρμα, ικανό να γονιμοποιήσει ωάρια που στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε έμβρυα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature.

36

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν εμβρυικά κύτταρα ποντικιών σε ανώριμο σπέρμα, ικανό να γονιμοποιήσει ωάρια που στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε έμβρυα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature.

Όπως αναφέρει το BBC, η ερευνητική ομάδα από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης, την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας Whitehead, με επικεφαλής τον Δρ Τζορτζ Ντάλεϊ, καλλιέργησε εμβρυικά κύτταρα ποντικιών και στη συνέχεια απομόνωσε τα αρχέγονα γεννητικά κύτταρα, δηλαδή τα σπάνια εμβρυικά κύτταρα που έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε σπέρμα ή ωάριο.

Όταν τελικά τα γεννητικά κύτταρα εξελίχθηκαν σε ανώριμο σπέρμα με τη βοήθεια των ερευνητών, εμφυτεύθηκαν σε θηλυκά ποντίκια, προκαλώντας την παραγωγή εμβρύων.

Ωστόσο, μέσω της διαδικασίας δεν έχει προκύψει ακόμη γέννηση κάποιου ποντικιού, γεγονός που έχει κάνει πολλούς επιστήμονες να εικάζουν πως τα κύτταρα που παρήχθησαν δεν περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νεογνό με σάρκα και οστά.

«Επόμενος στόχος μας είναι να δοκιμάσουμε κατά πόσον η ίδια τεχνική έχει τα ίδια αποτελέσματα με εμβρυικά κύτταρα ανθρώπων. Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως το πείραμα θα είναι επιτυχημένο, αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα προκειμένου να προβούμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα» σχολιάζει ο Δρ Ντάλεϊ.

Η έρευνά του δείχνει ότι τα εμβρυικά κύτταρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανδρικής στειρότητας.

Αν και σίγουρα θα χρειαστούν νέες μελέτες για να καταστεί εφικτό, οι ερευνητές θα μπορούν κάποτε να κλωνοποιούν τους αγόνιμους άνδρες για την παραγωγή γενετικά πανομοιότυπων εμβρύων και στη συνέχεια να δημιουργούν από αυτά λειτουργικό σπέρμα.

Εναλλακτικά, θα μπορούν ίσως να απομονώνουν σωματικά κύτταρα των υποψήφιων πατέρων και να τα μετατρέπουν απευθείας σε αρχέγονα γεννητικά κύτταρα.

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024