Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστριακός κασκαντέρ διασχίζει τη Μάγχη με... ελεύθερη πτώση

Αυστριακός κασκαντέρ διασχίζει τη Μάγχη με… ελεύθερη πτώση

Ένας 34χρονος αλεξιπτωτιστής έγινε την Πέμπτη ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τη Μάγχη με ελεύθερη πτώση. Ο Αυστριακός Φέλιξ Μπόουμγκάρτνερ έπεσε από ένα αεροπλάνο εννέα χιλιόμετρα πάνω από Ντόβερ και 14 λεπτά αργότερα προσγειώθηκε κοντά στο Καλαί.

36

Ένας 34χρονος αλεξιπτωτιστής έγινε την Πέμπτη ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τη Μάγχη με ελεύθερη πτώση. Ο Αυστριακός Φέλιξ Μπόουμγκάρτνερ έπεσε από ένα αεροπλάνο εννέα χιλιόμετρα πάνω από Ντόβερ στις 07:09 ώρα Ελλάδας και 14 λεπτά αργότερα προσγειώθηκε κοντά στο λιμάνι του Καλαί, 35 χιλόμετρα μακριά.

Το εγχείρημα βαφτίστηκε Ίκαρος ΙΙ.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπόουμγκάρτνερ φορούσε μια ειδική αεροδυναμική στολή και είχε δέσει στην πλάτη του ένα σακίδιο από το οποίο προεξείχε μια πτέρυγα από ανθρακόνημα με άνοιγμα 1,8 μέτρων.

Ήταν επίσης εφοδιασμένος με φιάλες οξυγόνου για να αναπνέει στο μεγάλο υψόμετρο και ένα αλεξίπτωτο που άνοιξε λίγο πριν από την προσγείωσή του.

Η ταχύτητα του Μπόουμγκάρτνερ έφτασε τα 360 χιλιόμετρα ανά ώρα λίγο μετά την πτώση του από το αεροπλάνο. Στη συνέχεια μειώθηκε λόγω της αντίστασης του αέρα, σε μια μέση ταχύτητα 220χλμ/ώρα.

Ο 34χρονος πρώην μηχανικός, είχε να αντιμετωπίσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που έφταναν τους -40 βαθμούς Κελσίου στην αρχή της πτήσης, αλλά και την εκτεταμένη νέφωση από κάτω του, που τον εμπόδιζε να βλέπει προς τα που κινείται.

Ένας από τους οπερατέρ που κινηματογραφούσε την προσπάθεια λιποθύμησε, εξαιτίας της χαμηλής πίεσης και της έλλειψης οξυγόνου στο αεροπλάνο όπου βρισκόταν.

Ο Μπόουμγκάρτνερ έχει και άλλα ριψοκίνδυνα άλματα στο βιογραφικό του ως αλεξιπτωτιστή. Το 1999 πήδηξε από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Ζανέιρο αλλά και από τους δίδυμους Πύργους Petronas στην Κούάλα Λαμπούρ στη Μαλαισία -τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου.

Η πτήση πάνω από τη Μάγχη «ήταν το μεγαλύτερο σχέδιό μου μέχρι στιγμής, αλλά κάτι έχει μείνει [να προσπαθήσω], οπότε μην ανησυχείτε» δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

«Είναι άκρως απόρρητο, αλλά θα είναι εκπληκτικό» υποσχέθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024