Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λίνους Τόρβαλντς αναλαμβάνει επικεφαλής ομάδας για την ανάπτυξη του Linux

Ο Λίνους Τόρβαλντς αναλαμβάνει επικεφαλής ομάδας για την ανάπτυξη του Linux

Ο δημιουργός του Linux θα εργαστεί σε οργανισμό που χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία υπολογιστών, για την ανάπτυξη και τη διάδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Λίνους Τόρβαλντς εργάζεται «επίσημα» για το τέκνο του.

36

Ο δημιουργός του Linux θα εργαστεί σε οργανισμό που χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία υπολογιστών για την ανάπτυξη και τη διάδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λίνους Τόρβαλντς θα συμμετάσχει στο Open Source Development Lab (Εργαστήριο Ανάπτυξης Ανοιχτού Κώδικα) για την ανάπτυξη του πυρήνα του Linux, παρέχοντας παράλληλα κατευθύνσεις στους χιλιάδες ανεξάρτητους προγραμματιστές που γράφουν κώδικα για το λειτουργικό σύστημα.

Ο φινλανδικής καταγωγής Τόρβαλντς, που δημιούργησε το Linux το 1991 ενώ ήταν ακόμα φοιτητής, εργαζόταν μέχρι σήμερα για την εταιρεία Transmeta, που ειδικεύεται σε επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης συμβατούς με τα αντίστοιχα τσιπ της Intel.

«Μου φαίνεται λίγο περίεργο που επιτέλους εργάζομαι επίσημα σε αυτό που κάνω τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά με την επερχόμενη [έκδοση του πυρήνα του Linux] έχει νόημα να έχω τη δυνατότητα να επικεντρωθώ πλήρως στο Linux» αναφέρει ο Τόρβαλντς σε κοινή ανακοίνωση του OSDL και της Tranmeta.

Ο Τόρβαλντς δεν είχε ποτέ στο παρελθόν εργαστεί σε επίσημο φορέα για την ανάπτυξη του Linux, του πρώτου λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα.

Το OSDL, που έχει ως στόχο τη διάδοση του Linux, χρηματοδοτείται από πάνω από 20 εταιρείες πληροφορικής, μεταξύ των οποίων η IBM, η Hewlett-Packard, η Intel, η Cisco Systems, η Dell Computer και η Transmeta.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024