Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΙΒΜ υποστηρίζει ότι επινόησε μέθοδο κατασκευής τρισδιάστατων τσιπ

Η ΙΒΜ υποστηρίζει ότι επινόησε μέθοδο κατασκευής τρισδιάστατων τσιπ

Μια νέα μέθοδο που θα ανεβάσει σε υψηλότερα επίπεδα την ταχύτητα επεξεργασίας των υπολογιστών επινόησε η IBM. Οι λεπτομέρειες για τo «τρισδιάστατο ολοκληρωμένο κύκλωμα» θα παρουσιαστούν σε επικείμενο συνέδριο της βιομηχανίας.

39

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο κατασκευής τρισδιάστατων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Τα τρισδιάστατα κυκλώματα αναμένεται να αυξήσουν την υπολογιστική ισχύ των μικροεπεξεργαστών.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες της μεγάλης εταιρείας στο Reuters, το τρισδιάστατο κύκλωμα αποτελείται από τρανζίστορ (διακόπτες) σε διαφορετικά επίπεδα, το ένα πάνω στο άλλο, τα οποία συνδέονται ηλεκτρικά. Στα σημερινά ολοκληρωμένα κυκλώματα τα τρανζίστορ είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Η εναλλακτική τοποθέτησή τους, λένε οι επιστήμονες της ΙΒΜ, αυξάνει την επεξεργαστική τους ισχύ, αυξάνοντας την πυκνότητα των τρανζίστορ.

Επίσης, η μέθοδος της ΙΒΜ μειώνει το μήκος των απαιτούμενων διασυνδέσεων στο εσωτερικό του ολοκληρωμένου κυκλώματος, με αποτέλεσμα επιπλέον αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες των επιστημόνων να επινοήσουν νέες μεθόδους αύξησης των δυνατοτήτων των επεξεργαστών μέσω της αύξησης των τρανζίστορ ανά τσιπ. Ακολουθούν μάλιστα το Νόμο του Μουρ -του ιδρυτή της Intel, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των τρανζίστορ σε ένα τσιπ -και άρα η επεξεργαστική ισχύς του- διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες.

Η Intel ασχολείται επίσης με την κατασκευή τρισδιάστατων κυκλωμάτων. Το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κατασκευή ενός τρανζίστορ με τρεις πύλες -έναντι μιας των κλασσικών τρανζίστορ.

Η IBM θα παρουσιάσει το επίτευγμά της στο διεθνές συνέδριο της ΙΕΕΕ, International Electron Devices, που θα διεξαχθεί στο Σαν Φρανσίσκο από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024