Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είχαν υποτιμηθεί οι επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ στη Δ.Ευρώπη εκτιμούν οι επιστήμονες

Είχαν υποτιμηθεί οι επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ στη Δ.Ευρώπη εκτιμούν οι επιστήμονες

Και πέραν των ορίων Ουκρανίας, Ρωσίας και Λευκορωσίας ενδέχεται να είχε επεκταθεί το ραδιενεργό σύννεφο από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, προκαλώντας αύξηση του ποσοστού παιδικής θνησιμότητας την τριετία μετά το 1986.

51

Την εκτίμηση πως είχαν υποτιμηθεί οι επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης από το τραγικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας εκφράζουν τώρα επιστήμονες από τη Βρετανία, αναφέροντας πως το ραδιενεργό σύννεφο που προκλήθηκε από την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα ενδέχεται να είχε εξαπλωθεί και πέραν των ορίων της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, αυξάνοντας το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας, αλλά και των γενετικών ανωμαλιών, στη Βρετανία την τριετία μετά το 1986.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Βρετανού ερευνητή Τζον Ούρκαρντ, ο οποίος ζει και εργάζεται στη βορειοδυτική Αγγλία, την τριετία 1986 – 1989 το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας ξεπέρασε κατά 200 θανάτους τα φυσιολογικά επίπεδα.

«Πιθανότατα επιδείξαμε μεγαλύτερη αδιαφορία για τις επιπτώσεις που ενείχε για την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ» αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Έχοντας μελετήσει τα στατιστικά στοιχεία παιδικής θνησιμότητας και εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών στη Βρετανία το διάστημα από το 1983 έως το 1992, ο Τζον Ούρκαρχντ εκτιμά πως το ραδιενεργό σύννεφο που εκλύθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο ενδέχεται να προκάλεσε περισσότερα από 600 επιπλέν κρούσματα συνδρόμου Down και μία σειρά άλλων γενετικών ανωμαλιών σε παιδιά που γεννήθηκαν την τριετία μετά το δυστύχημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024