Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δια νόμου απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπων ζήτησε από τη Γερουσία ο Μπους

Δια νόμου απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπων ζήτησε από τη Γερουσία ο Μπους

Την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων (αλλά και των ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς) ζήτησε από την αμερικανική Γερουσία ο Τζορτζ Ο. Μπους την Τετάρτη. «Η ζωή είναι δημιουργία, όχι εμπόριο» τόνισε.

29

Την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων (αλλά και των ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς) ζήτησε από την αμερικανική Γερουσία ο Τζορτζ Ο. Μπους την Τετάρτη. «Η ζωή είναι δημιουργία, όχι εμπόριο» τόνισε, μιλώντας σε ένα κοινό 175 γιατρών, επιστημόνων, γερουσιαστών, θρησκευτικών ακτιβιστών και αναπήρων.


«Οι εξελίξεις στη νέα βιοτεχνολογία δεν πρέπει ποτέ να αποβούν εις βάρος της ανθρώπινης συνείδησης» επισήμανε. «Ενόσω κυνηγούμε ότι είναι δυνατό, θα πρέπει διαρκώς να αναρωτιώμαστε τι είναι σωστό και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ακόμη και η πιο ευγενής κατάληξη δεν δικαιολογεί όλα τα μέσα».


Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη απαγόρευση των εμβρύων για ιατρικούς σκοπούς, ξεκαθάρισε ότι «θα ήταν λάθος για την αμερικανική Γερουσία να επιτρέψει οποιουδήποτε είδους ανθρώπινης κλωνοποίησης να βγει από αυτό το νομοθετικό σώμα».


Δήλωσε πως οτιδήποτε λιγότερο από ολοκληρωτική απαγόρευση είναι ανήθικο και εντελώς αδύνατο να εφαρμοστεί. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στον κλωνισμό, ισχυρίστηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024