Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Internet cafe δεν θα καταβάλουν φόρο διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων

Τα Internet cafe δεν θα καταβάλουν φόρο διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων

Τα Internet cafe που λειτουργούν αμιγώς ως τέτοια και δεν μετατρέπουν τους υπολογιστές τους σε παιγνιομηχανήματα διεξαγωγής τεχνικών παιγνίων δεν θα καταβάλουν τα σχετικά τέλη τα οποία ανέρχονται έως και 1.200 ευρώ ανά μηχάνημα.

39

Τα Internet cafe απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους των παιγνιομηχανημάτων για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.


Στην εγκύκλιο του υπουργείου σημειώνεται ότι το ειδικό τέλος των παιγνιομηχανημάτων δεν θα επιβάλλεται στους κοινούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που εγκαθίστανται σε καταστήματα τα οποία λειτουργούν αμιγώς ως Internet Cafe. Και αυτό διότι ο προορισμός των υπολογιστών αυτών είναι εντελώς διαφορετικός από τον προορισμό των υπολογιστών που εγκαθίστανται σε καταστήματα διεξαγωγής παιγνίων, αναφέρει η εγκύκλιος.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι καταστήματα λειτουργούν προσχηματικά ως Internet Cafe και ότι είναι στην ουσία επιχειρήσεις εκμετάλλευσης παιγνιομηχανημάτων, τότε υπάρχει υποχρέωση να καταβάλουν το ειδικό τέλος.

Από τις 8 Νοεμβρίου του 2001 το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σε όλες τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες έγγραφο στο οποίο οριζόταν ότι στο εξής θα επιβάλλεται τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων σε κάθε «παιγνιομηχάνημα» στο οποίο εγκαθίστανται ή λειτουργούν ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά ή μηχανικά παίγνια, με σκοπό την εκμετάλλευση σε δημόσια γενικά κέντρα (ξενοδοχεία, καφενεία, αίθουσες αναγνωρισμένων σωματείων πάσης φύσεως και σε κάθε χώρο προσιτό στο κοινό).

Τα τέλη διενέργειας ψυχαγωγικών παιγνίων ανέρχονται από 1-1-2002 σε 90, 300, 430, 530, 900 και 1.200 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου ή της κοινότητας που εδρεύει το κατάστημα.


Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών Internet cafe και ιδιαίτερα των μελών του υπό ίδρυση σωματείου ιδιοκτητών Internet Cafe στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δημοσίευσαν τις θέσεις τους στο δικτυακό τους τόπο, www.netcafe.gr.

Είχε θεωρηθεί εξάλλου βέβαιο ότι η επιβολή των τελών αυτών θα είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και τη σημαντικότατη αύξηση του κόστους πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τον τελικό καταναλωτή.


Στα τέλη Νοεμβρίου όμως, το υπουργείο διευκρίνισε ότι «καμία απολύτως φορολόγηση δεν επιβάλλεται στη χρήση του Internet». Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφερόταν ότι «τα καταστήματα που αμιγώς χρησιμοποιούν το Internet, χωρίς να μετατρέπουν τα μηχανήματά τους σε παιγνιομηχανήματα, δεν πληρώνουν κανένα φόρο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Ναυτεμπορική, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, δήλωνε στις 29 Νοεμβρίου ότι «είναι θέμα ευθύνης του καταστηματάρχη να ζητήσει και να πάρει το αυτοκόλλητο σήμα που αποδεικνύει την καταβολή του τέλους για το μηχάνημα, ανάλογα με τη χρήση που έχει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024