Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβολή φοροσήματος ανά Η/Υ στα Internet Cafe ανάλογο με εκείνο για τα... φρουτάκια

Επιβολή φοροσήματος ανά Η/Υ στα Internet Cafe ανάλογο με εκείνο για τα… φρουτάκια

Την αντίδραση των μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Internet Cafe έχει προκαλέσει νομοσχέδιο που επιβάλλει στα καταστήματα του είδους φοροσήματα αντίστοιχα με εκείνα τυχερών παιγνίων από 1ης Ιανουαρίου 2002.

39

Από τις 8 Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σε όλες τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες έγγραφο στο οποίο ορίζεται ότι στο εξής θα επιβάλλεται τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων σε κάθε «παιγνιομηχάνημα» στο οποίο εγκαθίστανται ή λειτουργούν ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά ή μηχανικά παίγνια, με σκοπό την εκμετάλλευση σε δημόσια γενικά κέντρα (ξενοδοχεία, καφενεία, αίθουσες αναγνωρισμένων σωματείων πάσης φύσεως και σε κάθε χώρο προσιτό στο κοινό).



Στην έννοια του παιγνιομηχανήματος περιλαμβάνονται πλέον όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που εγκαθίστανται ή λειτουργούν με σκοπό την εκμετάλλευση, σε δημόσια γενικά κέντρα. Επομένως, από την ημερομηνία αυτή (1-1-2002) παύει να ισχύει η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παιγνίων, με την οποία είχε γίνει δεκτό ότι οι κοινοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν εμπίπτουν στην έννοια του παιγνιομηχανήματος.

Αναφορικά δε με τα παιγνιομηχανήματα που διαθέτουν περισσότερες από μια οθόνες, διευκρινίζονται τα εξής:

Εάν στο παιγνιομηχάνημα είναι δυνατόν να διεξαχθούν ταυτόχρονα περισσότερα του ενός παίγνια, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, οφείλονται τόσα τέλη, με υποχρέωση προμήθειας ισάριθμων ειδικών σημάτων, όσες και οι οθόνες που έχει το παιγνιομηχάνημα, γιατί στην περίπτωση αυτή στην ουσία πρόκειται περί περισσότερων παιγνιομηχανημάτων, τα οποία έχουν συνενωθεί.

Αντίθετα, εάν στο παιγνιομηχάνημα δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη διεξαγωγή περισσότερων του ενός παιγνίων, έστω και εάν αυτό διεξάγεται από περισσότερους παίκτες, οφείλεται ένα τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων, με υποχρέωση προμήθειας ενός σήματος, γιατί πρόκειται περί ενός παιγνιομηχανήματος, στο οποίο η διεξαγωγή του επ΄ αυτού παιγνίου απαιτεί περισσότερες οθόνες.

Τα τέλη διενέργειας ψυχαγωγικών παιγνίων ανέρχονται από 1-1-2002 σε 90, 300, 430, 530, 900 και 1.200 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό του αντίστοιχου δήμου ή της κοινότητας.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου έγινε συνάντηση των μελών του σωματείου στη Θεσσαλονίκη για το θέμα του νομοσχεδίου. Στο δικτυακό τόπο της Ένωσης Ιδιοκτητών Internet Cafe, το οποίο αριθμεί 86 μέλη, η Ένωση ζητά την έμπρακτη συμπαράσταση όλων όσοι θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το άδικο, όπως υποστηρίζουν, νομοσχέδιο (έχουν ήδη συγκεντρωθεί 187 ψήφοι).

Μία από τις ενστάσεις των μελών της Ένωσης είναι ότι με το νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίζονται ως παιγνιομηχανήματα όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης τους. Δημιουργούνται έτσι ερωτήματα, όπως: «Είναι παίγνιο η πρόσβαση στο Internet;», «Eίναι παίγνιο η συνομιλία μέσω Διαδικτύου (chat);», «Η μίσθωση υπολογιστών αποφέρει το ίδιο κέρδος σε έναν ιδιοκτήτη Internet Cafe όπως ένα τραπέζι καφενείου στο οποίο παίζονται χαρτιά ή όπως τα γνωστά φρουτάκια;» και, τέλος, «Πόση θα είναι η αύξηση της τιμής ανά ώρα πρόσβασης στο Internet, αφού το κόστος θα μετακυλήσει στον καταναλωτή;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024