Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Αστροβιολογία

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Αστροβιολογία

Πραγματοποιήθηκε, αυτό το μήνα, όπως μετέδωσε το CNN, το πρώτο επιστημονικό συνέδριο Αστροβιολογίας, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η NASA και στο οποίο συμμετείχαν 600 επιστήμονες. Οι ερευνητές ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό, νέες ιδέες και πολλές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στο σύμπαν.

65

Πραγματοποιήθηκε, αυτό το μήνα,
όπως μετέδωσε το CNN, το πρώτο επιστημονικό συνέδριο Αστροβιολογίας, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η NASA και στο οποίο συμμετείχαν 600 επιστήμονες. Οι ερευνητές ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό, νέες ιδέες και πολλές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στο σύμπαν.

Η NASA αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να ξεκινήσει για πρώτη φορά την έρευνα στον τομέα της Αστροβιολογίας, διαθέτοντας ταυτόχρονα 10 εκατομμύρια δολάρια (3,46 δισ. δρχ.) για να μελετηθεί το ερώτημα της προέλευσης και της εξέλιξης της ζωής στο σύμπαν.


Σύμφωνα με τον Μπαρούχ Μπλούμπεργκ, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1976 και διευθύνει το Astrobiology Institute της NASA, η Αστροβιολογία είναι ένα πολύ συναρπαστικό πεδίο έρευνας και κάνει τους ερευνητές να αισθάνονται, όπως όταν ο Γαλιλαίος κοίταξε για πρώτη φορά μέσα από ένα τηλεσκόπιο.


Φυσικοί, γεωλόγοι, βιολόγοι, χημικοί και αστρονόμοι, χρησιμοποιούν κάθε είδους τεχνολογία της NASA, από τηλεσκόπια μέχρι διαστημικά σκάφη, προσπαθώντας να εξηγήσουν το μυστήριο που καλύπτει την ύπαρξη και την προέλευση της ζωής στο σύμπαν.


Με την ανακάλυψη ολοένα και νέων πλανητών και με τις γνώσεις που συσσωρεύονται είναι φανερό πως ο τομέας της Αστροβιολογίας βρίσκεται μπροστά σε εντυπωσιακές εξελίξεις. Τα σημαντικά ερωτήματα είναι: Πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε η ζωή; Υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν; Ποιο είναι το μέλλον της ζωής στη Γη;


Το μοντέλο που χρησιμοποιούμε για την ανεύρεση ζωής στον πλανήτη Αρη είναι το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για την ανεύρεση ζωής στη Γη εξήγησε ο Μπλούμπεργκ, συμπληρώνοντας: Οταν θα γνωρίζουμε με σιγουριά πώς ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη μας, θα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα και για τη ζωή στο σύμπαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024