Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook «μπλοκάρει» τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Το Facebook «μπλοκάρει» τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Το Facebook έκανε γνωστό ότι εφεξής θα μπλοκάρει κάθε διαφημιστική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν κρυπτονομίσματα, πιο γνωστό εκ των οποίων είναι το Bitcoin.

Το Facebook έκανε γνωστό ότι εφεξής θα μπλοκάρει κάθε διαφημιστική
προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν κρυπτονομίσματα, πιο γνωστό
εκ των οποίων είναι το Bitcoin.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει πάντα ανοιχτό στις αναδυόμενες τεχνολογίες, αλλά – όπως αναφέρουν – πολλές εταιρείες δεν ενεργούν με «καλή πίστη», όταν διατυμπανίζουν τις αρετές των κρυπτονομισμάτων, δελεάζοντας νέους πελάτες.

Τελευταία, έχει εμφανισθεί ένα νέο κύμα τέτοιων εικονικών-ψηφιακών νομισμάτων, που έρχονται να εκμεταλλευθούν τη φήμη του Bitcoin.

Το Facebook, σύμφωνα με το BBC, ενθαρρύνει πια τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων, τις οποίες το «δίχτυ» ασφαλείας του δικτύου δεν θα έχει πιάσει, καθώς παραδέχθηκε ότι το ίδιο δεν είναι δυνατό να τις εντοπίσει όλες.

Πολλές διαφημίσεις καλούν τους καταναλωτές να προαγοράσουν νέα κρυπτονομίσματα, προτού καν αυτά εμφανισθούν επίσημα (η διαδικασία λέγεται ICO-Initial Coin Offering), με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα βγουν πιο κερδισμένοι, όταν -και αν- αυξηθεί η αξία του νομίσματος. Όμως, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο να προστατεύει τους «επενδυτές», οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους να πέσουν θύμα απάτης.

Η άντληση χρημάτων μέσω ICO ενός κρυπτονομίσματος που δεν υπάρχει καν, έχει ήδη απαγορευθεί στη Ν.Κορέα και στην Κίνα, ενώ και άλλες χώρες προειδοποιούν ότι αποτελεί άκρως ριψοκίνδυνη πρακτική.

Η χρήση του Facebook για να δημιουργηθεί «θόρυβος» γύρω από ένα κρυπτονόμισμα, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέθοδος για την προσέλκυση πρόθυμων να αγοράσουν το νέο νόμισμα, ιδίως αν κάποιος διάσημος χρήστης το «υιοθετήσει».

Το Facebook ξεκαθάρισε ότι φράσεις του τύπου «Νέα ICO! Αγοράστε νομίσματα τώρα με έκπτωση 15%» ή «Χρησιμοποιείστε τα κεφάλαιά της σύνταξής σας για να αγοράσετε Bitcoin» δεν θα επιτρέπονται πλέον.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024