Στη Σαουδική Αραβία

Διαχωρίστηκαν με επιτυχία οι παλαιστίνιες σιαμαίες αδελφές

Διαχωρίστηκαν με επιτυχία οι παλαιστίνιες σιαμαίες αδελφές
Έπειτα από πολύωρη επέμβαση, οι γιατροί του νοσοκομείου King Abdallah κατάφεραν να διαχωρίσουν με επιτυχία τις σιαμαίες αδελφούλες που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο στη Λωρίδα της Γάζας.


Στον επιτυχή διαχωρισμό των δύο σιαμαίων αδελφών που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο στη Λωρίδα της Γάζας, της Φαράχ και της Χανίν, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου King Abdallah του Ριάντ, που εξειδικεύεται στις επεμβάσεις σε παιδιά.

Η επέμβαση διεξήχθη σε εννέα στάδια, χωρίς να διευκρινιστεί η διάρκειά της.

Μετά τη γέννησή τους, ο γιατρός Αλάμ Άμπου Χάμντα του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα είχε εξηγήσει πως τα δύο κοριτσάκια ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα και τη λεκάνη. Είχαν χωριστούς πνεύμονες και καρδιές όμως «μοιράζονταν» ένα πόδι.

Ο Παλαιστίνιος επιστήμονας είχε απευθύνει έκκληση τα δύο παιδάκια να υποβληθούν σε επέμβαση στο εξωτερικό, καθώς οι σιαμαίες αδελφούλες που είχαν επίσης γεννηθεί στη Γάζα, τον Νοέμβριο του 2016, δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στο Ριάντ, Αμπντάλα αλ Άγκχα ευχαρίστησε από καρδιάς τον βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τη βοήθεια που προσέφεραν στην υπόθεση, μετέδωσε το SPA.

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη