Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούβα: «Αξιοθέατο» το μοναδικό οικολογικό λεωφορείο

Κούβα: «Αξιοθέατο» το μοναδικό οικολογικό λεωφορείο

«Αξιοθέατο» έχει γίνει το μοναδικό οικολογικό λεωφορείο, κινεζικής κατασκευής, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους δρόμους της Αβάνας.

«Αξιοθέατο» έχει γίνει το μοναδικό οικολογικό λεωφορείο, κινεζικής κατασκευής, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους δρόμους της Αβάνας.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο ήρθε από το Γιουτόνγκ της Κίνας και εντάσσεται στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος της κουβανικής κυβέρνησης να απεξαρτηθεί η χώρα από τα κοινά καύσιμα, προκειμένου να περιορισθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ξεκινώντας το δρομολόγιο του την προηγούμενη Δευτέρα, το λεωφορείο μεταφέρει επιβάτες από τις πολυάριθμες περιοχές της Αβάνας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στο τροπικό κλίμα της Κούβας όπου συχνά η ατμόσφαιρα είναι πνιγηρή εξαιτίας της υγρασίας, αυτό είναι το μοναδικό αστικό λεωφορείο στην Αβάνα που διαθέτει κλιματισμό.

«Είναι πραγματικά ένα υπέροχο λεωφορείο. Εχει κλιματισμό και πρέπει να το φροντίζουμε και να το διατηρούμε καθαρό για να το έχουμε πολύ καιρό» λέει στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο πρώτος επιβάτης.

Το λεωφορείο διαθέτει σύστημα ανάρτησης και ελαστικά προσαρμοσμένα στους δρόμους της πρωτεύουσας, μερικοί από τους οποίους είναι σε κακή κατάσταση.

«Αυτό το ηλεκτρικό λεωφορείο, το πρώτο στη χώρα, έχει υπέροχες συνθήκες λειτουργίας από οικολογική άποψη, καθώς εκπέμπει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα και τηρεί την υπόσχεση της κυβέρνησης της Κούβας για προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ικανοποιημένος ένας άλλος επιβάτης.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εννέα μηνών θα αξιολογηθεί η τεχνική απόδοση και το κόστος, προκειμένου να αποφασισθεί εάν θα κάνει δρομολόγια και σε άλλες περιοχές της Αβάνας. Ο 25χρονος βετεράνος οδηγός Ντανιέλ Ριός είναι ο πρώτος «οικολογικός οδηγός» στην Κούβα, καθώς επιλέχθηκε από την κινεζική εταιρία κατασκευής να οδηγεί το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην χώρα.

Αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι το εργονομικό κάθισμα, το οποίο διαθέτει ψηφιακή μνήμη του βάρους του οδηγού, ώστε να μπορεί να μπαίνει αυτόματα κάθε φορά που κάθεται. Εντυπωσιακούς επίσης θεωρεί τους πίσω θερμαινόμενους καθρέφτες οι οποίοι καθαρίζουν αυτόματα όταν βρέχει.

«Αυτά τα στοιχεία καθιστούν τη διαδρομή πιο άνετη, λιγότερο αγχωτική για τον επιβάτη και τον οδηγό» λέει ο Ριός.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024