Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διάβασαν το γονιδίωμα της ορχιδέας

Διάβασαν το γονιδίωμα της ορχιδέας

Είναι από τα πιο αγαπητά λουλούδια των γυναικών και όχι μόνο και τώρα βρίσκει πλέον τη θέση που της ταιριάζει στην «πινακοθήκη» των οργανισμών που γνωρίζουμε πλήρως το γονιδίωμά τους. Οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των ανθοφόρων φυτών του πλανήτη και εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία.

Είναι από τα πιο αγαπητά λουλούδια των γυναικών και όχι μόνο και τώρα βρίσκει πλέον τη θέση που της ταιριάζει στην «πινακοθήκη» των οργανισμών που γνωρίζουμε πλήρως το γονιδίωμά τους.

Οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των ανθοφόρων φυτών του πλανήτη και εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία. Περιλαμβάνουν ένα πλήθος διαφορετικών ειδών, με διαφορετική μορφολογία και διαφορετικό τρόπο ζωής το καθένα, και παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν κατορθώσει να εξαπλωθούν σε οικοσυστήματα σε όλη τη Γη, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για τη γενετική ιστορία τους.

Ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Διατήρησης της Ορχιδέας στην Κίνα ήρθαν ωστόσο να ρίξουν φως στο σκοτεινό αυτό παρελθόν διαβάζοντας την πλήρη αλληλουχία του γονιδιώματος της Apostasia shenzhenica, ενός αυτογονιμοποιούμενου είδους ορχιδέας που φύεται στη Νότια Κίνα.

Καθώς αποτελεί ένα από τα δυο πρώτα είδη που αποχωρίστηκαν από τον κοινό πρόγονο, η A. shenzhenica συγγενεύει με όλα τα είδη ορχιδέων που υπάρχουν σήμερα. Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Nature», θα βοηθήσουν στη διατήρηση των άγριων ειδών ορχιδέας αλλά και σε βελτιωμένες καλλιέργειες του δημοφιλούς φυτού.

Λαλίνα Φαφούτη

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024