Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ευρώπη αναζητά την «Πρωτεύουσα της Καινοτομίας»

Η Ευρώπη αναζητά την «Πρωτεύουσα της Καινοτομίας»

Την αναζήτηση της ευρωπαϊκής «Πρωτεύουσας της Καινοτομίας» έχει ως στόχο ο διαγωνισμός Innovation Capital Europe 2017, ο οποίος διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Την αναζήτηση της ευρωπαϊκής «Πρωτεύουσας της Καινοτομίας» έχει ως στόχο ο διαγωνισμός Innovation Capital Europe 2017, ο οποίος διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Μέσα από τον διαγωνισμό θα αναδειχτεί η πόλη που διαμορφώνει το πιο καινοτόμο οικοσύστημα, συνδέοντας, μέσω της τεχνολογίας, πολίτες, οργανισμούς, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δέκα πόλεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται τις πιο καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων θα εισέλθουν στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση του τίτλου.

Οι δέκα πόλεις που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού είναι η Κοπεγχάγη και το Ορχους της Δανίας, το Βερολίνο, το Ελσίνκι και το Τάμπερε της Φινλανδίας, το Παρίσι, η Τουλούζη και η Νίκαια της Γαλλίας, το Ταλίν της Εσθονίας και το Τελ Αβίβ.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των πόλεων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι να βρίσκονται σε κράτος-μέλος που συμμετέχει στο πρόγραμμα Horizon 2020 και να έχει τουλάχιστον 100.000 κατοίκους. Η νικήτρια πόλη θα λάβει το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι πόλεις που θα καταλάβουν τη δεύτερη και τρίτη θέση θα λάβουν από 100.000 ευρώ η καθεμία.

Το 2015, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός, την πρώτη θέση είχε καταλάβει η Βαρκελώνη, ενώ ένα χρόνο αργότερα τον τίτλο «Πρωτεύουσα της Καινοτομίας» απέσπασε το Άμστερνταμ.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 32 πόλεις από 17 ευρωπαϊκές χώρες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 7 Νοεμβρίου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024