Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαλούνται στη Γερμανία 22.000 Porsche που έφεραν παράνομο λογισμικό

Ανακαλούνται στη Γερμανία 22.000 Porsche που έφεραν παράνομο λογισμικό

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται 22.000 οχήματα Porsche Cayenne και Macan της θυγατρικής της Volkswagen, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν εφοδιασμένα με παράνομο λογισμικό ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων τους. Η εταιρεία από την πλευρά της σημείωσε ότι ανακάλυψε το λογισμικό ενώ έκανε εσωτερικούς ελέγχους και συμφώνησε να ανακαλέσει τα οχήματα για να διορθώσει το πρόβλημα.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται 22.000 οχήματα Porsche Cayenne και Macan της θυγατρικής της Volkswagen, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν εφοδιασμένα με παράνομο λογισμικό ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων τους.

Το λογισμικό αυτό, που επιτρέπει να ελαχιστοποιείται το επίπεδο των εκπομπών καυσαερίων, είναι «παράνομο», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Porsche θα αναλάβει το 100% του κόστους της ανάκλησης των οχημάτων της. «Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί είχε τοποθετηθεί αυτό το λογισμικό σε αυτό το όχημα», είπε.

Η εταιρεία από την πλευρά της σημείωσε ότι ανακάλυψε το λογισμικό ενώ έκανε εσωτερικούς ελέγχους και συμφώνησε να ανακαλέσει τα οχήματα για να διορθώσει το πρόβλημα.

Ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen Φρανκ Βίτερ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Το σκάνδαλο Diesel-gate της Volkswagen είχε λάβει διαστάσεις – μαμούθ και είχε καταγραφεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Ο κολοσσός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε παραδεχθεί ότι εκατομμύρια οχήματα ανά τον κόσμο φέρουν το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024