Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Ξεμύτισαν στις παραλίες τα πρώτα χελωνάκια της χρονιάς

Ζάκυνθος: Ξεμύτισαν στις παραλίες τα πρώτα χελωνάκια της χρονιάς

Δύο γραμμές από πατημασιές που άφησαν νεογέννητα χελωνάκια στην άμμο ήταν τα πρώτα ίχνη από τα μαζικά γεννητούρια Caretta caretta στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρχέλων. Οι νεοσσοί που άρχισαν να εκκολάπτονται το Σαββατοκύριακο είναι οι πρώτοι όχι μόνο για τη Ζάκυνθο αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δύο γραμμές από πατημασιές που άφησαν νεογέννητα χελωνάκια στην άμμο ήταν τα πρώτα ίχνη από τα μαζικά γεννητούρια Caretta caretta στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρχέλων.

Οι νεοσσοί που άρχισαν να εκκολάπτονται το Σαββατοκύριακο είναι οι πρώτοι όχι μόνο για τη Ζάκυνθο αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο Αρχέλων, μόνο ένα στα χίλια χελωνάκια του απειλούμενου είδους θα φτάσει στην ενηλικίωση, γι΄αυτό και η προστασία τους έχει μεγάλη σημασία.

Τα χελωνάκια, όντας φωτοτακτικά, είναι προγραμματισμένα να κατευθύνονται προς το πιο δυνατό φως, κάνοντας συχνά το λάθος να κινηθούν προς τα μπαρ της παραλίας. Για το λόγο αυτό οι εθελοντές της οργάνωσης τοποθετούν λίγες μέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία εκκόλαψης ειδικά σκίαστρα γύρω από τις φωλιές.

Όπως τονίζει ο ΑΡΧΕΛΩΝ, «σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της ημέρας δείτε χελωνάκια να εκκολάπτονται, μπορείτε να τα βοηθήσετε μετακινώντας την ζεστή άμμο από μπροστά τους και σκιάζοντάς τα. Είναι πολύ σημαντικό να μην τα βρέξετε, καθώς η επαφή με το νερό τα κάνει να νομίζουν ότι βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Επίσης, μην επιχειρήσετε να τα σηκώσετε ή να τα ακουμπήσετε αφού η πορεία από τη φωλιά μέχρι τη θάλασσα είναι πολύ σημαντική για τους νεοσσούς καθώς δυναμώνει τα πτερύγιά τους ώστε να καταφέρουν να κολυμπήσουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024