Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Facebook: Γίναμε δυο δισεκατομμύρια

Facebook: Γίναμε δυο δισεκατομμύρια

Περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού παγκοσμίως χρησιμοποιεί το Facebook, κάθε μήνα. «Γίναμε επίσημα δυο δισεκατομμύρια» δήλωσε ο εμπνευστής και ιδρυτής Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το νέο αυτό ορόσημο έρχεται 13 χρόνια μετά την ίδρυση του Facebook από τον Ζούκερμπεργκ, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Harvard.

Περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού παγκοσμίως χρησιμοποιεί το Facebook, κάθε μήνα. «Γίναμε επίσημα δυο δισεκατομμύρια» δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο εμπνευστής και ιδρυτής Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το νέο αυτό ορόσημο έρχεται 13 χρόνια μετά την ίδρυση του Facebook από τον Ζούκερμπεργκ, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Harvard.

Μετά το λανσάρισμα του διάσημου κοινωνικού δικτύου, ο ίδιος αποχώρησε από το πανεπιστήμιο.

Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2012 ότι οι χρήστες του άγγιζαν το ένα δισεκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο αριθμός διπλασιάστηκε.

Η ταχύτατη αυτή ανάπτυξη έρχεται να διαψεύσει όλους όσοι πίστευαν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα έχει σταδιακά πτωτική πορεία, αφού άλλα δίκτυα, όπως το Snapchat θα «έκλεβε» τους χρήστες.

Νωρίτερα τη χρονιά αυτή, το Facebook προειδοποίησε ότι τα διαφημιστικά έσοδα θα παρουσίαζαν κάμψη, με τις φιλοδοξίες του Ζούκερμπεργκ να παραμένουν, ωστόσο, υψηλές.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην USA Today, «δε αναγάγαμε το γεγονός των δυο δισεκατομμυρίων χρηστών σε κάτι τεράστιο, καθώς ακόμη δεν έχουμε συνδεθεί με όλους».

«Και αυτό μας ενδιαφέρει πραγματικά. Να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τον κάθε ένα».

Βέβαια, η ανοδική αυτή πορεία του κοινωνικού δικτύου έχει δημιουργήσει έντονες πιέσεις για έλεγχο και περιορισμό του βίαιου και παράνομου περιεχομένου που αναρτάται από χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο πρόσφατο σχετικό περιστατικό συνέβη στην Αμερική και περιελάμβανε έναν άντρα που ανήρτησε ένα βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024