Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοίνικες και λεύκες εξοστρακίζονται από τη Θεσσαλονίκη

Φοίνικες και λεύκες εξοστρακίζονται από τη Θεσσαλονίκη

Οι τροπικοί φοίνικες και οι φιλάσθενες λεύκες σχεδιάζεται να αντικατασταθούν στη Θεσσαλονίκη με πιο ανθεκτικά δέντρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δήμος.

Οι τροπικοί φοίνικες και οι φιλάσθενες λεύκες σχεδιάζεται να αντικατασταθούν στη Θεσσαλονίκη με πιο ανθεκτικά δέντρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δήμος.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί φοίνικες καταστράφηκαν από τον παγετό στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ οι λεύκες πλήττονται από ασθένειες και απαιτούν συνεχείς παρεμβάσεις.

«Οι φοίνικες πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα δέντρα που να αντέχουν τις κλιματικές συνθήκες και να ταιριάζουν στη μορφολογία του εδάφους της Θεσσαλονίκης» ανέφερε στο ραδιοσταθμό «Πρακτορείο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

«Θα αντικατασταθούν και οι λεύκες καθώς δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Αρρωσταίνουν και στη συνέχεια αναγκάζονται οι υπηρεσίες να τις κόβουν, να χαλάει το πράσινο κι έτσι δημιουργούνται δαπάνες για τον δήμο».

Πρόκειται για περίπου 2.200 φοίνικες και γύρω στις 400 λεύκες, από τα συνολικά 41.800 δέντρα που υπάρχουν στις πέντε δημοτικές ενότητες πλην της Τριανδρίας.

Τα είδη που θα αντικαταστήσουν τις λεύκες και τους φοίνικες μένει να οριστούν από τη διεύθυνση Πρασίνου του δήμου.

‘Όσον αφορά τις νεραντζιές, αρκετές από τις οποίες επίσης υπέστησαν ζημιές από το χιόνι, ο κ.Παππάς ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή τους.

«Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν τα δέντρα τώρα την άνοιξη για να προχωρήσουμε σε κλάδευση και να τα σώσουμε. Αυτά που ξεράθηκαν θα τα αντικαταστήσουμε με νέα» είπε.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη θα αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των δέντρων που έχουν υποστεί ζημιές από τον χιονιά.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η κλάδευση των δέντρων και μέσα στο μήνα θα φυτευτούν περίπου 2.000 βολβοί εποχιακών φυτών, θα ανανεωθεί το πράσινο στα πάρκα της πόλης, ενώ σχεδιάζονται νέα άλση και καινούριοι χώροι πρασίνων σε δημοτικούς χώρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024