Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Όχι, αγαπητέ Ντόναλντ, δεν είναι απάτη η κλιματική αλλαγή...

Κίνα: Όχι, αγαπητέ Ντόναλντ, δεν είναι απάτη η κλιματική αλλαγή…

Μαθήματα για το περιβάλλον απηύθυναν οι πιο... απροσδόκητοι δάσκαλοι στον Ντόναλντ Τραμπ: Η Κίνα, η οποία μέχρι κάποια χρόνια πριν ήταν η πιο διστακτική στην υιοθέτηση πολιτικών καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, «επέστησε» στον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι απάτη. Το Πεκίνο σημείωσε πως, σε αντίθεση με τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τραμπ (διαδίδοντας έναν μύθο που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ), οι αμερικανικές κυβερνήσεις είχαν αρχίσει να ασχολούνται με το ζήτημα πολύ πριν τις κινεζικές ηγεσίες.

Μαθήματα για το περιβάλλον απηύθυναν οι πιο… απροσδόκητοι δάσκαλοι στον Ντόναλντ Τραμπ: Η Κίνα, η οποία μέχρι κάποια χρόνια πριν ήταν η πιο διστακτική στην υιοθέτηση πολιτικών καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, «επέστησε» στον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι απάτη.

Το Πεκίνο σημείωσε πως, σε αντίθεση με τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τραμπ (διαδίδοντας έναν μύθο που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ), οι αμερικανικές κυβερνήσεις είχαν αρχίσει να ασχολούνται με το ζήτημα πολύ πριν τις κινεζικές ηγεσίες.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ είχε υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή ήταν «μύθευμα» που δημιούργησε υστερόβουλα η Κίνα. Σκοπός της υποτιθέμενης απάτης ήταν να εξαναγκαστούν οι ΗΠΑ σε πολιτικές που θα περιόριζαν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας προς όφελος της κινεζικής, είχε υποστηρίξει ο Τραμπ.

Η θέση αυτή, από την οποία ο Τραμπ ποτέ δεν υπαχώρησε, ήταν που είχε προκαλέσει ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο μετά την εκλογή του Τραμπ. Το ζήτημα της τήρησης της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, και οι προθέσεις του Τραμπ σχετικά, είναι από τα πιο φλέγοντα κατά την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο.

«Η Κίνα δεν μπορεί να εφηύρε την κλιματική αλλαγή ως «απάτη επειδή ήταν οι ρεπουμπλικανοί προκάτοχοι του Τραμπ [στην αμερικανική προεδρία] που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’80 τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή» τόνισε ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λιου Ζενμίν, όπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας από το Μαρακές (όπου γίνονται συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα).

O Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος είχαν ήδη υποστηρίξει τις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή πριν καν η Κίνα μάθει πως θα ξεκινούσαν διαπραγματεύσεις για μείωση της εκπομπής ρύπων, ανέφερε ο Λιου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024