Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Twitter «βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά του»

To Twitter «βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά του»

Πληροφορίες φέρουν την Twitter Inc να βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της με τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες: Την Google και μία σχετικά άγνωστη εταιρεία πληροφορικής από το Σαν Φρανσίσκο, την Saleforce.

Η Twitter Inc βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για την εξαγορά της, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.

Στη δεκαετή της πορεία η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, διασκέδασης και κοινωνικού σχολιασμού, υποφέρει όμως από στασιμότητα σε αριθμό χρηστών και έλλειψη εσόδων, με αποτέλεσμα να έχει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Η οικονομική δυσπραγία του Twitter έχει πυροδοτήσει συχνά φήμες για την εξαγορά του, αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως οι πληροφορίες έχουν βάση.

Το CNBC μετέδωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της, κατονομάζοντας ως πιθανούς αγοραστές την Google και την Salesforce.

Το όνομα της Google δεν προκαλεί έκπληξη: Οι αναλυτές θεωρούν εδώ και καιρό ότι η Alphabet -μητρική της γνωστής μηχανής αναζήτησης- είναι o πιθανότερος ενδιαφερόμενος για το Twitter.

To απροσδόκητο όνομα είναι εκείνο της Saleforce, ενός παρόχου cloud-based υπηρεσιών σε επιχειρήσεις με μηδενική παρουσία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Το «κλειδί» για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Saleforce κρύβεται σε μία πρόσφατη παρουσίαση της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης «Einstein» που εξελίσσει η ίδια.

Σύμφωνα με την παρουσίαση αυτή, τα tweets θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων για την ανάλυση των διαθέσεων των καταναλωτών και της γνώμης τους για επιχειρήσεις και προϊόντα.

Η Verizon, μία άλλη εταιρεία που αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ ως πιθανός αγοραστής του Twitter, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει φήμες αλλά και δεν έχει καταθέσει προσφορά για την εταιρεία.

Η Google και η Saleforce δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

Η μετοχή της Twitter Inc σημείωσε την Παρασκευή άνοδο 21% στα 22,62 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση στα 16 δισ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024