Στο δρόμο για το έξυπνο σπίτι

IFA 2016: Η τεχνολογία του μέλλοντος στο Βερολίνο

IFA 2016: Η τεχνολογία του μέλλοντος στο Βερολίνο
Η LG καλωσορίζει τους επισκέπτες της IFA 2016 στο εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας με ένα επιβλητικό και εντυπωσιακό τούνελ από OLED οθόνες με ρεκόρ διαστάσεων στα 5 μέτρα ύψος, 7,4 μέτρα πλάτος και 15 μέτρα μήκος.
(Φωτογραφία: Reuters)
H διεθνής έκθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών IFA θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της στην Ευρώπη, με πλήθος κατασκευαστών (ως επί το πλείστον από τη Γερμανία) να συρρέουν στο Βερολίνο, όπου υψηλόβαθμοι πολιτικοί ανοίγουν τις πόρτες της.

17 φωτογραφίες


Το σημαντικότερο είναι ότι οι κατασκευαστές επιχειρούν να δουν τις αντιδράσεις των επισκεπτών μπροστά στα φιλόδοξα σχέδιά τους για το μέλλον, αφού εκεί παρουσιάζουν κατασκευές που δεν έχουν ακόμα πάρει τη μορφή ενός τελικού προϊόντος.

Από μια έκθεση όπως η IFA δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα drones, τα hoverboards και το virtual reality, ωστόσο αυτά μπορούν να ικανοποιήσουν το λεγόμενο παράγοντα «ουάου» (WOW factor), αφού η τεχνολογία είναι συχνά λιγότερο εντυπωσιακή και υπόκειται σε κάθε λογής περιορισμούς.

Η IFA διεξάγεται από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και προς το παρόν δείχνει πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να δει από το smartphone του τι έχει και τι δεν έχει μέσα το ψυγείο του την ώρα που ψωνίζει, ότι θα μιλάει με τις συσκευές του για να τις θέσει σε λειτουργία ή να παραγγείλει από διαδικτυακά πολυκαταστήματα όπως το Amazon. Τα drones θα γίνουν τόσο μικρά όσο... μια σαΐτα και θα υποκαταστήσουν τα... selfie sticks, τα smartphone θα τραβάνε φωτογραφίες σαν επαγγελματικές DSLR με πρόσθετους φακούς που θα τους επωμίζονται, οποιαδήποτε επιφάνεια θα γίνεται interactive, προβάλλοντας εικόνες που ανταποκρίνονται στην αφή.

tech.in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη