Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε... καταψύκτες εκατοντάδες υπό εξαφάνιση παγκολίνοι

Σε… καταψύκτες εκατοντάδες υπό εξαφάνιση παγκολίνοι

Εκατοντάδες - 657 τον αριθμό - κατεψυγμένους παγκολίνους, οι οποίοι φυλάσσονταν σε σπίτι στην Ιάβα κατέσχεσαν οι Αρχές της Ινδονησίας και συνέλαβαν έναν 55χρονο άνδρα για το λαθρεμπόριο του σπάνιου αυτού θηλαστικού που απειλείται με εξαφάνιση.

Εκατοντάδες – 657 τον αριθμό – κατεψυγμένους παγκολίνους, οι οποίοι φυλάσσονταν σε σπίτι στην Ιάβα κατέσχεσαν οι Αρχές της Ινδονησίας και συνέλαβαν έναν 55χρονο άνδρα για το λαθρεμπόριο του σπάνιου αυτού θηλαστικού που απειλείται με εξαφάνιση.

Η Αστυνομία εντόπισε τους κατεψυγμένους παγκολίνους σε έρευνα που πραγματοποίησε σε σπίτι στην περιοχή Τζομπάνγκ στη νήσο Ιάβα, έπειτα από κλήση των περιοίκων, οι οποίοι είχαν παραξενευτεί από την ύπαρξη τόσο πολλών καταψυκτών σε ένα σπίτι.

Τα θηλαστικά ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό και διατηρούνταν μέσα σε πέντε μεγάλους καταψύκτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας Πραμπόουο Άργκο Γιουουόνο.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 6.700 ευρώ).

«Ο ύποπτος που συνελήφθη επιμένει ότι οι παγκολίνοι δεν του ανήκουν και ότι ένας φίλος του τού είχε ζητήσει να τους φυλάξει επειδή είχε τους καταψύκτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι ο φερόμενος συνεργός του καταζητείται από την Αστυνομία.

Το εμπόριο του ασιατικού παγκολίνου έχει απαγορευτεί από το 2000 από τη διεθνή Δικαιοσύνη. Ωστόσο το κρέας του και οι φερόμενες θεραπευτικές ιδιότητές του το καθιστούν μία από τις πιο ποθητές λείες των λαθρεμπόρων στην Ασία, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει, κυρίως στην Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024