Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απομακρύνθηκαν οι επιζώντες του «χειρότερου ζωολογικού κήπου στον κόσμο»

Απομακρύνθηκαν οι επιζώντες του «χειρότερου ζωολογικού κήπου στον κόσμο»

Οι τελευταίοι επιζώντες ενός ιδιωτικού ζωολογικού κήπου στη Λωρίδα της Γάζας, στον οποίο δεκάδες ζώα πέθαναν και οι επισκέπτες χάιδευαν τα ταριχευμένα κουφάρια τους, απομακρύνθηκαν την Τετάρτη για να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Οι τελευταίοι επιζώντες ενός ιδιωτικού ζωολογικού κήπου στη Λωρίδα της Γάζας, στον οποίο δεκάδες ζώα πέθαναν και οι επισκέπτες χάιδευαν τα ταριχευμένα κουφάρια τους, απομακρύνθηκαν την Τετάρτη για να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Τα περισσότερα από τα 200 και πλέον εκθέματα του ζωολογικού κήπου πέθαναν τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο με το Ισραήλ.

Τα τελευταία 15 ζώα, ανάμεσά τους μια τίγρη, ένας ακανθόχοιρος, ένα έμου και πέντε πίθηκοι, διασώθηκαν από την οργάνωση προστασίας των ζώων Four Paws, η οποία έλαβε άδεια να τα μεταφέρει στο Ισραήλ και από εκεί στους τελικούς προορισμούς τους.

«Ο ζωολογικός κήπος του Χαν Γιουνίς [στα νότια της Γάζας] έγινε γνωστός ως «ο χειρότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου» όταν μαθεύτηκε ότι μουμιοποίησε βάρβαρα τα ζώα που πέθαναν υπό τη φροντίδα του και τα παρουσίαζε ως εκθέματα» αναφέρει η οργάνωση στο δικτυακό τόπο της.

«Η Four Paws ήταν ενεργή στην έκτακτη παροχή τροφίμων και προμηθειών, τώρα όμως έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε όλα τα ζώα» λέει.

Στο παρελθόν, η οργάνωση είχε διασώσει ζώα και από άλλους ζωολογικούς κήπους στα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι περισσότεροι από τους οποίους δημιουργήθηκαν από ιδιώτες που κατηγορήθηκαν ότι δεν είχαν επαρκείς γνώσεις.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η οργάνωση απομάκρυνε λιονταράκια που είχαν πουληθεί από ζωολογικό κήπο σε κάτοικο προσφυγικού καταυλισμού ως κατοικίδια ζώα. Σε μια άλλη περίπτωση, γαϊδούρια είχαν βαφτεί με λευκές λωρίδες και παρουσιάζονταν ως ζέβρες.

Στον ζωολογικό κήπο του Χαν Γιουνίς, ο 26χρονος ιδιοκτήτης Μοχάμεντ Οβέιντα είχε εισάγει αρκετά από τα ζώα μέσα από μυστικά τούνελ που συνδέουν τη Γάζα με την Αίγυπτο.

«Έζησα και εργάστηκα για εννέα χρόνια στον ζωολογικό κήπο. Τώρα νιώθω ότι παίρνουν την ψυχή μου» διαμαρτυρήθηκε ο Οβέιντα στο Reuters.

Ο συναισθηματικός δεσμός που είχε αναπτύξει με τα ζώα του δεν εξηγεί πάντως γιατί κρατούσε μια ζωντανή τίγρη σε ένα κλουβί των τριών τετραγωνικών μέτρων μαζί με μια ταριχευμένη.

Το ταλαιπωρημένο ζώο θα μεταφερθεί τώρα σε καταφύγιο της Four Paws στη Νότιο Αφρική, ενώ οι υπόλοιποι επιζώντες θα ζήσουν σε καταφύγια στην Ιορδανία και το Ισραήλ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024