Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισθούς χιλιάδων δολαρίων στους ασκούμενους προσφέρει η Σίλικον Βάλεϊ

Μισθούς χιλιάδων δολαρίων στους ασκούμενους προσφέρει η Σίλικον Βάλεϊ

Μισθούς αρκετών χιλιάδων δολαρίων προσφέρουν οι εταιρείες στην Κοιλάδα του Πυριτίου σε όσους κάνουν την πρακτική τους εκεί, αποκαλύπτουν όσοι δέχτηκαν σχετική πρόταση από το Facebook, τη Microsoft και άλλους.

Μισθούς αρκετών χιλιάδων δολαρίων προσφέρουν οι εταιρείες στην Κοιλάδα του Πυριτίου σε όσους κάνουν την πρακτική τους εκεί, αποκαλύπτουν όσοι δέχτηκαν σχετική πρόταση από το Facebook, τη Microsoft και άλλους. Το νούμερο αλλάζει κατά μερικές εκατοντάδες δολάρια ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης εργασίας -product designer, software engineer-, την έδρα ή τη φορολόγηση στην αντίστοιχη αμερικανική πολιτεία.

Στο Quora.com, ανώνυμος που δέχτηκε τέτοια πρόταση καταθέτει πως για τον Αύγουστο 2016 δέχτηκε πρόταση με μισθό 8000 δολαρίων για θέση ασκούμενου στη Facebook Inc. στο Μένλο Παρκ (product designer) και 7000 δολάρια για ανάλογη θέση στην Microsoft στο Ρέντμοντ. Ο ίδιος αναφέρει ανάλογα υψηλούς μισθούς για ολιγόμηνη εργασία σε θέση Software engineer στο Dropbox ($8000 – $8500). Τους μισθούς αυτούς επιβεβαιώνουν και άλλοι.

Πάντως, όσοι αναζητούν μια θέση για πρακτική άσκηση στις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ σημειώνουν πως έτσι ξοδεύουν πολύ χρόνο στην εκμάθηση των δικών της εργαλείων ενώ είναι ευρύτερα γνωστό ότι οι πλέον ταλαντούχοι μηχανικοί λογισμικού, προγραμματιστές και σχεδιαστές αποτελούν συχνά καλά κρυμμένο μυστικό ώστε να αποφεύγονται ανταγωνιστικές προτάσεις από ανταγωνιστικές εταιρείες. Οι υψηλοί μισθοί για τις θέσεις internship θεωρούνται ένα δείγμα της δίψας των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας για άριστα καταρτισμένους και πολλά υποσχόμενους απόφοιτους πανεπιστημίων.

tech.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024