Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικά φορτηγά, φωτοβολταϊκά στις στέγες το όραμα του Έλον Μασκ

Ηλεκτρικά φορτηγά, φωτοβολταϊκά στις στέγες το όραμα του Έλον Μασκ

Το φιλόδοξο αφεντικό του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτoκινήτων Tesla Motors παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επέκταση της εταιρείας σε ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία και οικιακά συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Το φιλόδοξο αφεντικό του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτoκινήτων Tesla Motors παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επέκταση της εταιρείας σε ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία και οικιακά συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Η Tesla θα παράγει στο μέλλον μια ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία μάλιστα θα κινούνται εντελώς αυτόνομα, ανέφερε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του με τίτλο «Master Plan, Part Deux».

Το 2017, είπε, η εταιρεία θα παρουσιάσει το φορτηγό Tesla Semi, ένα μικρό λεωφορείο, ένα μικρό SUV και ένα «νέο είδος ημιφορτηγού».

Ακόμα, η λειτουργία Autopilot στα μοντέλα της Tesla, η οποία ενεπλάκη πρόσφατα σε θανατηφόρο τροχαίο που ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές, θα βελτιωθεί ώστε να γίνει «δέκα φορές πιο ασφαλής» σε σχέση με τους ανθρώπινους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλον Μασκ φαίνεται ότι σκοπεύει επίσης να ανταγωνιστεί την Uber με μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Tesla να «κερδίζουν χρήματα όσο δεν το χρησιμοποιούν». Ουσιαστικά η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες μιας εφαρμογής να μισθώνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν δεν τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες τους.

«Σε πόλεις όπου η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά ιδιόκτητων αυτοκινήτων, η Tesla θα αναπτύσσει τον δικό της στόλο» είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της εταιρείας διαστημικών μεταφορών SpaceX.

Ηλιακή ενέργεια στο σπίτι

Ακόμα, ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε την πρότασή του να εξαγοράσει η Tesla την εταιρεία φωτοβολταϊκών πάνελ Solar City, της οποίας είναι διευθυντής και μεγαλομέτοχος. Ο Μασκ είχε κατηγορηθεί ότι ουσιαστικά θέλει να διασώσει μια προβληματική εταιρεία με χρήματα της Tesla.

Ο Μασκ εξήγησε ότι η Tesla θα προσφέρει «εντυπωσιακές ηλιακές στέγες» που θα πωλούνται μαζί με μπαταρίες ώστε να μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύουν την παραγόμενη ενέργεια. Η εταιρεία είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να παράγουν μόνοι τους ηλεκτρικό ρεύμα για τα οχήματά τους.

Επιφυλάξεις

Η αλήθεια είναι ότι η Tesla δεν είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει σε αυτές τις τεχνολογίες, και παραμένει ασαφές αν θα μπορέσει να προσπεράσει τον ανταγωνισμό.

Όπως επισημαίνει το Reuters, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν στα αυτόνομα οχήματα, κάτι που κάνει και ο όμιλος Alphabet της Google και πιθανώς η Apple. Η γερμανική Daimler δοκιμάζει αυτόνομα φορτηγά, ενώ η General Motors και η Toyota αναπτύσσουν υπηρεσίες μίσθωσης ανάλογες με το Uber.

«Όπως συνηθίζει, ο Έλον Μασκ παρουσίασε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για το μέλλον χωρίς χρονοδιαγράμματα, με ελάχιστες συγκεκριμένες πληροφορίες και χωρίς αναφορές για το πώς η Tesla θα είναι επικερδής» σχολίασε στο BBC η Μισέλ Κρεμπς, αναλυτής της Autotrader.

Παρόλο που η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί σε νέα σχέδια, «χάνει τους στόχους παραγωγής στην περιορισμένη γραμμή παραγωγής που διαθέτει» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024