Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O OHE  «ανησυχεί» για την πρωτοφανή ζέστη του 2016

O OHE «ανησυχεί» για την πρωτοφανή ζέστη του 2016

Το 2016 πιθανότατα θα αποδειχθεί το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχουν φθάσει σε νέα ύψη, τροφοδοτώντας περαιτέρω την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Το 2016 πιθανότατα θα αποδειχθεί το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχουν φθάσει σε νέα ύψη, τροφοδοτώντας περαιτέρω την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO).

Ο Ιούνιος ήταν ο 14ος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης στην ξηρά και στους ωκεανούς, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η μέση θερμοκρασία τους πρώτους έξι μήνες του 2016 ήταν κατά 1,3 βαθμό
Κελσίου υψηλότερη από την προβιομηχανική εποχή στα τέλη του 19ου αιώνα, επιβεβαιώνουν στοιχεία της NASA και της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Διαβάστε επίσης:

«Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Αρκτική, με αποτέλεσμα να αρχίσει πολύ νωρίς το ετήσιο λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής» ανέφερε o WMO.

Ο Ντέιβιντ Κάρλσον, διευθυντής του Προγράμματος Κλιματικής Έρευνας του ΠΜΟ, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Αυτό που είδαμε το πρώτο εξάμηνο μήνες του 2016 είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό».

«Πιστεύαμε ότι θα περνούσαν αρκετά χρόνια μέχρι να αυξηθεί έτσι η θερμοκρασία. Όμως δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο πιστεύαμε» πρόσθεσε.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποδίδονται εν μέρει στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο εκδηλώθηκε πέρυσι και συνεχίστηκε μέχρι το 2016. Όμως ο κύριος παράγοντας είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, του οποίου τα επίπεδα ξεπερνούν φέτος τα 400 μέρη ανά εκατομμύριο.

Ο WMO απηύθυνε έκκληση να επιταχυνθεί η υλοποίηση της συμφωνίας για το κλίμα που υπογράφηκε στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο. Στόχος είναι να περιοριστεί κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου η άνοδος της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024