Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο δυστύχημα με αυτοκίνητο Tesla υπό έρευνα

Δεύτερο δυστύχημα με αυτοκίνητο Tesla υπό έρευνα

Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του πρώτου θανάτου που σχετίζεται με τη λειτουργία αυτόματου πιλότου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά και δεύτερο περιστατικό.

Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του πρώτου θανάτου που σχετίζεται με τη λειτουργία αυτόματου πιλότου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά και δεύτερο περιστατικό.

Στο μεταξύ, η τροχαία της Φλόριντα γνωστοποίησε ότι στο Tesla Model S που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής και ένα DVD player, κάτι που βρίσκεται σε συμφωνία με τη μαρτυρία ότι ο οδηγός έβλεπε ταινία όταν το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα που δεν είχε γίνει αντιληπτό από τον αυτόματο πιλότο.

Διαβάστε επίσης:

Στο τελευταίο περιστατικό, ένας άνδρας και ο γαμπρός του τραυματίστηκαν όταν το Tesla Model X χτύπησε το δεξί προστατευτικό κιγκλίδωμα σε αυτοκινητόδρομο της Πενσιλβάνια. Το αυτοκίνητο εξετράπη προς τα αριστερά, χτύπησε το τσιμεντένιο διαχωριστικό και κατέληξε αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Detroit Free Press, ο οδηγός Άλμπερτ Σκαγκλιόνι δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Autopilot πριν από τη σύγκρουση.

Η Tesla Motors, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως έλαβε αυτόματο σήμα από το αυτοκίνητο για την ενεργοποίηση του αερόσακου, στη συνέχεια όμως η μετάδοση δεδομένων σταμάτησε, πιθανώς λόγω βλάβης της κεραίας από τη σύγκρουση. Η εταιρεία δηλώνει πάντως ότι δεν έχει ενδείξεις εμπλοκής του Autopilot.

Η Tesla απέδωσε το πρώτο, θανατηφόρο ατύχημα στην αδυναμία του συστήματος να αναγνωρίσει το πίσω τμήμα του τρέιλερ στο προπορευόμενο όχημα. Ούτε ο αυτόματος πιλότος ούτε ο οδηγός επιχείρησαν να φρενάρουν πριν από τη σύγκρουση.

Και τα δύο δυστυχήματα ερευνώνται τώρα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA).

Η λειτουργία Autopilot είναι η πρώτη απόπειρα της Tesla στην τεχνολογία αυτόματης οδήγησης. Αν και τα αυτοκίνητά της ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πρέπει να έχουν πάντα τα χέρια στο τιμόνι, ο αυτόματος πιλότος μπορεί να οδηγεί μόνος του σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024