Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ηλιακό αεροπλάνο κατέκτησε και τη Νέα Υόρκη

To ηλιακό αεροπλάνο κατέκτησε και τη Νέα Υόρκη

Πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο JFK, όπου προσγειώθηκε, πέρασε το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2. Είχε απογειωθεί από την Πενσυλβάνια με προορισμό την αμερικανική μεγαλούπολη. Επόμενη στάση, το Αμπού Ντάμπι.

Πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο JFK, όπου προσγειώθηκε, πέρασε το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2. Είχε απογειωθεί από την Πενσυλβάνια με προορισμό την αμερικανική μεγαλούπολη, τελευταίο σταθμό ενός παγκόσμιου ταξιδιού που ξεκίνησε πριν από έναν και πλέον χρόνο.
{{{ map }}}
Με κυβερνήτη τον Ελβετό Αντρέ Μπόρσμπεργκ, το πειραματικό σκάφος, που για την κίνησή του τροφοδοτείται αποκλειστικά από τις ηλιακές ακτίνες, απογειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (7 το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδος) από το διεθνές αεροδρόμιο του ΛεΧάι Βάλεϊ.

»» Δείτε το βίντεο με το ιστορικό ταξίδι

Τελικός σταθμός του, το διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας πτήση διάρκειας τριών ωρών.

Στο JFK προσγειώθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στις 3:59 τοπική ώρα (10:59, ώρα Ελλάδος) ένα λεπτό πριν από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η προσγείωση.

«Είναι απίστευτο. Είναι ένα όνειρο» δήλωσε ο Ελβετός πιλότος.

Κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε ένα πλοίο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης βιντεοσκόπησαν την πτήση του Solar Impulse 2 ενώ περνούσε πάνω από τη γέφυρα Βεραζάνο.

Το Solar Impulse 2 θα διασχίσει στη συνέχεια τον Ατλαντικό για να φτάσει στην Ευρώπη και κατόπιν θα επιστρέψει στο Άμπου Ντάμπι, από όπου είχε ξεκινήσει το ταξίδι, στις 9 Μαρτίου 2015.

Το ηλιακό αεροσκάφος πετά με την ενέργεια που του παρέχουν οι 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες του και κινείται με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα. Οι δύο πιλότοι εναλάσσονταν από σταθμό σε σταθμό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους μπορούν να κοιμηθούν μόνο για λίγα λεπτά καθώς όλα τα τεχνικά δεδομένα πρέπει να επαληθεύονται κάθε 20 λεπτά.

Η ομάδα που συνοδεύει το Solar Impulse 2 στον γύρο του κόσμου μεταφέρει μαζί της ένα φουσκωτό υπόστεγο το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και να προστατεύσει το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024