Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζώα απομακρύνονται από τον διαβόητο «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη

Τα ζώα απομακρύνονται από τον διαβόητο «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη

Μεγάλη δύναμη από αστυνομικούς και κτηνιάτρους ξεκίνησε την απομάκρυνση δεκάδων τίγρεων από έναν αμφιλεγόμενο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης που φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση απειλούμενων ζώων.

Μεγάλη δύναμη από αστυνομικούς και κτηνιάτρους ξεκίνησε την απομάκρυνση δεκάδων τίγρεων από έναν αμφιλεγόμενο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης που φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση απειλούμενων ζώων.

Στον «Ναό των Τίγρεων», που βρίσκεται δυτικά της Μπανγκόκ στην επαρχία Καντσαναμπούρι, οι μοναχοί περιφέρουν δεκάδες τίγρεις με λουριά και χρεώνουν τους τουρίστες που τραβούν «σέλφις» με τα ζώα.Επισήμως γνωστός ως Βατ Φα Τα Μπούα Γιανασαμπάνο, ο ναός αυτοδιαφημίζεται ως καταφύγιο για τις απειλούμενες τίγρεις. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε κατηγορηθεί για παράνομη εκτροφή και εμπορία, και σύμφωνα με κάποιους τουρίστες αρκετά ζώα φαίνονται ναρκωμένα.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες είναι η τελευταία κίνηση των αρχών σε μια διαμάχη που χρονολογείται από το 2001, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της μοναστικής κοινότητας το 1994.

«Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας δικαστικό ένταλμα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που είχαμε απλά ζητήσει τη συνεργασία των μοναχών, κάτι που δεν έγινε» είπε στο Reuters ο Άντισορν Νουτσντάμρονγκ, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων.

«Ένας άλλος λόγος που δρούμε τώρα είναι οι διεθνείς πιέσεις για την παράνομη διακίνηση άγριας ζωής» πρόσθεσε.

Δύναμη από περίπου 1.000 άτομα εισέβαλε στο χώρο έπειτα από την έκδοση εντάλματος και απομάκρυνε τις πρώτες 40 από τις συνολικά 137 τίγρεις που ζουν στο ναό, με τα αιλουροειδή να μεταφέρονται ναρκωμένα σε τρία κρατικά καταφύγια.

Στο κατάλυμα ενός μοναχού βρέθηκαν επίσης έξι προστατευόμενα πτηνά της οικογένειας Bucerotidae, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Δύναμη 300 ατόμων παρέμεινε τη νύχτα στο ναό και η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα ζώα.

Η Ταϊλάνδη θεωρείται κέντρο του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ελεφαντόδοντου. Εξωτικά πτηνά, θηλαστικά και ερπετά, από τα οποία πολλά είναι απειλούμενα είδη, πωλούνται ανοιχτά σε υπαίθριες αγορές.

Το 2015 η κυβέρνηση εισήγαγε νομοθεσία κατά της κακομεταχείρισης ζώων, ωστόσο ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο νόμος δεν επιβάλλεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024