Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τρίτη ασφαλής επιστροφή πυραύλου της SpaceX

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία SpaceX πέτυχε την τρίτη ασφαλή επιστροφή ενός Falcon 9 μέσα σε δύο μήνες, φτάνοντας έτσι σταδιακά όλο και πιο κοντά στο στόχο των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων.

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία SpaceX πέτυχε την τρίτη ασφαλή επιστροφή ενός Falcon 9 μέσα σε δύο μήνες, φτάνοντας έτσι σταδιακά όλο και πιο κοντά στο στόχο των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων.

Οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση, το πρώτο στάδιο του πυραύλου, ύψους όσο ένα κτίριο 15 ορόφων, προσνηώθηκε κάθετα στην αυτόνομη πλωτή εξέδρα «Of Course I Still Love You» η οποία έπλεε 400 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Φλόριντα.

Κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στον πύραυλο κατέγραψε εντυπωσιακά στιγμιότυπα (βίντεο σε γρήγορη κίνηση).

Η αποστολή είχε εμπορικό χαρακτήρα: Μετέφερε τον ασιατικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο THAICOM 8, βάρους τριών τόνων, και τον τοποθέτησε σε γεωστατική τροχιά πάνω από τη Γη.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο ιδιοκτήτης της SpaceX, Έλον Μασκ, έγραψε ότι η ταχύτητα προσνήωσης του πυραύλου ήταν κοντά στο μέγιστο της αντοχής του και υπήρξε «κάποιος κίνδυνος να πέσει στο πλάι».

Η SpaceX πέτυχε την πρώτη ασφαλή επιστροφή ενός Falcon 9 τον περασμένο Δεκέμβριο, με μία ιστορική προσεδάφιση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Από τότε ακολούθησαν άλλες δύο πετυχημένες απόπειρες, αυτή τη φορά σε πλωτές πλατφόρμες, στις αρχές Απριλίου και στις 6 Μαΐου.

Η επιστροφή του πρώτου σταδίου των πυραύλων αυτών αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα που υπόσχεται να μειώσει δραστικά το κόστος των διαστημικών αποστολών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024