Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών ανακοίνωσε η Google

Σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών ανακοίνωσε η Google

H Google ανακοίνωσε την Τετάρτη σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία στοχεύουν κυρίως στο σπίτι και στο κινητό τηλέφωνο των χρηστών και έχουν ως κοινό στοιχείο την προσπάθεια να απλοποιηθούν μικρές καθημερινές εργασίες.

H Google ανακοίνωσε την Τετάρτη σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία στοχεύουν κυρίως στο σπίτι και στο κινητό τηλέφωνο των χρηστών και έχουν ως κοινό στοιχείο την προσπάθεια να απλοποιηθούν μικρές καθημερινές εργασίες.

Στο 10o ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, Google I/O 2016, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό σύστημα Android Ν, που περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, όπως τα Instant Apps, app τα οποία μπορεί να δοκιμάσει ο χρήστης χωρίς να τα κατεβάσει στο κινητό του.

Τα Instant Apps θα είναι διαθέσιμα προς τα τέλη του έτους, όμως η δοκιμαστική έκδοση (beta) Android N έγινε διαθέσιμη στις ΗΠΑ αμέσως μετά την παρουσίαση, για τις συσκευές Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus 6, Nexus Player, Pixel C και Android One. Η τελική έκδοση αναμένεται «περίπου το καλοκαίρι».

Μία καινούργια εφαρμογή chat με το όνομα Allo παρουσιάστηκε επίσης. Το ενδιαφέρον σε αυτή είναι η δυνατότητά της να προβλέπει και να παρέχει έτοιμες σύντομες απαντήσεις, γλιτώνοντας το χρήστη από χρονοβόρα πληκτρολόγηση. Φυσικά θα κάνει χρήση των υπηρεσιών αναζήτησης της Google για εύρεση πληροφοριών.

Την ίδια δυνατότητα προεπιλεγμένων απαντήσεων θα περιλαμβάνει και η ανανεωμένη πλατφόρμα για «έξυπνα ρολόγια» Android Wear 2. Μία άλλη καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να συνδυάσουν πληροφορίες στην κύρια οθόνη του ρολογιού από όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.

Duo ονομάζεται μία νέα εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Βασίζεται, όπως και το Allo, στον τηλεφωνικό αριθμό του χρήστη. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το «Knock Knock» που δείχνει μία μικρή προεπισκόπηση για να ξέρετε ποιος σας καλεί. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ποιότητα κλήσεων με το Duo δεν θα επηρεάζεται από το εάν γίνεται χρήση Wi-Fi ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Θα υπάρξει έκδοση του Duo και για iOS, ανταγωνιστική του FaceTime.

Η Google παρουσίασε επίσης ένα νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας με το όνομα Daydream VR, μαζί με τα σχέδιά της για συσκευές ανταγωνιστικές προς το Oculus Rift. Το νέο headset αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο.

Σε μία κίνηση ανταγωνιστική προς το Amazon Echo, η εταιρεία ανακοίνωσε το Google Home, μία συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο συσκευή που μοιάζει (και περιέχει ένα) μικρό ηχείο και το οποίο ακούει σε φωνητικές εντολές προκειμένου να παίξει μουσική, να αναβοσβήσει τα φώτα ή να ρυθμίσει «έξυπνους» θερμοστάτες. Το Google Home θα βγει στην αγορά εντός του έτους.

«Θεωρούμε [το Google Home] ως ένα διαλογικό βοηθό (conversational assistant)» δήλωσε στο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σούνταρ Πιτσάι. «Θέλουμε οι χρήστες να έχουν ένα συνεχή διάλογο με την Google», πρόσθεσε.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις ανερχόμενες τεχνολογίες στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου τα στελέχη και οι προγραμματιστές λένε ότι οι υπολογιστές πρέπει να είναι σε θέση να βγάζουν συμπεράσματα και απλές αποφάσεις, αντί απλά να ακολουθούν τις οδηγίες με τις οποίες έχουν προγραμματιστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024