Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανός αστροναύτης έτρεξε Μαραθώνιο σε τροχιά

Βρετανός αστροναύτης έτρεξε Μαραθώνιο σε τροχιά

Τρεις ώρες και τριανταπέντε λεπτά χρειάστηκε ο βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ για να ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου τρέχοντας στον διάδρομο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τρεις ώρες και τριανταπέντε λεπτά χρειάστηκε ο βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ για να ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου τρέχοντας στον διάδρομο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Πικ ανέβηκε στον διάδρομο την Κυριακή στις 10 το πρωί ώρα Λονδίνου, την ώρα που άρχιζε ο αγώνας στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

Ο κυλιόμενος διάδρομος χρησιμοποιείται κανονικά από το πλήρωμα του τροχιακού εργαστηρίου για να αποτρέψει την απώλεια μυϊκής και οστικής μάζας που προκαλεί η παρατεταμένη διαμονή στο Διάστημα. Σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ένας ελαστικός ιμάντας που περνά από τους ώμους και στερεώνεται στο πάτωμα κρατά τον χρήστη σε επαφή με τον διάδρομο.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι αυτό το χαλινάρι […] Τρίβεται στους ώμους και στη μέση μου» είχε δηλώσει ο Βρετανός πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Πικ είχε τρέξει και στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 1999, οπότε χρειάστηκε τον οποίο ολοκλήρωσε σε 3 ώρες, 178 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Η απόσταση του Μαραθωνίου είναι 42 χιλιόμετρα, στην πραγματικότητα όμως ο Πικ διήνυσε την Κυριακή πολύ περισσότερο: δεδομένου ότι ο ISS κινείται σε τροχιά με ταχύτητα 28.800 χιλιομέτρων την ώρα, η πραγματική απόσταση ξεπέρασε τα 86.000 χιλιόμετρα.

στον τελευταίο αγώνα όμως ο Πικ διήνυσε στην πραγματικότητα γύρω στα 86.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024