Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μολυσμένα στη συντριπτική τους πλειονότητα τα πηγάδια της Κίνας

Μολυσμένα στη συντριπτική τους πλειονότητα τα πηγάδια της Κίνας

Περισσότερα από 8 στα 10 πηγάδια που χρησιμοποιούνται από αγρότες, εργοστάσια και νοικοκυριά σε επαρχιακές περιοχές της κίνας είναι ακατάλληλο για πόση λόγω μόλυνσης με χημικά, αποκαλύπτει έκθεση της κυβέρνησης.

Περισσότερα από 8 στα 10 πηγάδια που χρησιμοποιούνται από αγρότες, εργοστάσια και νοικοκυριά σε επαρχιακές περιοχές της κίνας είναι ακατάλληλο για πόση λόγω μόλυνσης με χημικά, αποκαλύπτει έκθεση της κυβέρνησης.

Το κινεζικό υπουργείο Υδάτινων Πόρων παρουσίασε τα αποτελέσματα μετρήσεων σε 2.103 πηγάδια και γεωτρήσεις νερού στα ανατολικά της χώρας. Στο 32,9% των περιπτώσεων το νερό ήταν κατάλληλο μόνο για γεωργική ή βιομηχανική χρήση και το 47,3% κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Κανένα δείγμα δεν ήταν απόλυτα ελεύθερο ρύπων, αν και το νερό από πηγάδια στην περιοχή του Πεκίνου είχε γενικά καλύτερη ποιότητα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιχείρησαν να διαβεβαιώσουν τον πληθυσμό ότι το νερό του δικτύου υδροδότησης στις πόλεις είναι ασφαλές, καθώς προέρχεται από υπόγεια ύδατα μεγαλύτερου βάθους και από τεχνητές λίμνες και ποτάμια που περνούν από εγκαταστάσεις καθαρισμού.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα νερού εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στο μέλλον, με την αχανή Πεδιάδα της Βόρειας Κίνας να αρδεύεται από υπόγεια ύδατα των οποίων η στάθμη πέφτει ραγδαία.

Οι μεγάλες λίμνες της Κίνας είναι επίσης μολυσμένες, κυρίως από βιομηχανικά λύματα και λιπάσματα που παρασύρονται από τα χωράφια με τις βροχές.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace χαρακτήρισε τη νέα έκθεση του υπουργείο Υδάτινων Πόρων «ακόμα μια ζοφερή προειδοποίηση για το μέγεθος του προβλήματος της μόλυνσης υπόγειων υδάτων».

«Η ρύπανση του νερού στην Κίνα είναι εξίσου σοβαρή με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας», η οποία έχει αναγνωριστεί ως μείζον πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Άντα Κονγκ της οργάνωσης.

Το 2011, η κινεζική κυβέρνηση εκπόνησε Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης της Ρύπανσης Υπόγειων Υδάτων, του οποίου το κόστος υλοποίησης εκτιμήθηκε στα 34 δισ. γουαν, περίπου 5 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, όμως, το υπουργείο Υδάτινων Πόρων και το υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας δεν έχουν αποσαφηνίσει τους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024