Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για τον πρώτο σεισμογράφο στον Άρη

Πράσινο φως για τον πρώτο σεισμογράφο στον Άρη

Η αποστολή InSight της NASA που θα πραγματοποιήσει γεωλογικές μελέτες στον Άρη ήταν κανονικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2016 αλλά μια βλάβη στο βασικό επιστημονικό του όργανο όχι μόνο ανέβαλε την εκτόξευση αλλά προκάλεσε πολλές ανησυχίες για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η αποστολή. Η NASA ανακοίνωσε το πρόβλημα βρίσκεται σε ομαλή διαδικασία αποκατάστασης και ότι η αποστολή θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου του 2018.

Η αποστολή InSight της NASA που θα πραγματοποιήσει γεωλογικές μελέτες στον Άρη ήταν κανονικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2016 αλλά μια βλάβη στο βασικό επιστημονικό του όργανο όχι μόνο ανέβαλε την εκτόξευση αλλά προκάλεσε πολλές ανησυχίες για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η αποστολή. Η NASA ανακοίνωσε το πρόβλημα βρίσκεται σε ομαλή διαδικασία αποκατάστασης και ότι η αποστολή θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου του 2018. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανέφερε στην ανακοίνωση της επίσης ότι αν όλα πάνε καλά το σκάφος θα προσεδαφιστεί στον Άρη στις 26 Νοεμβρίου του 2018.

Διαβάστε επίσης:

Το InSight (Ιnterior Exploration using Seismic Investigations Geodesy and Heat Transport), που κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Lockheed Martin, θα «καθίσει» στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και θα πραγματοποιήσει αναλύσεις στο υπέδαφός του. Το βασικό του όργανο θα μελετήσει την ταχύτητα διάδοσης σεισμικών κυμάτων στο υπέδαφος προκειμένου να αποκαλύψει την εσωτερική δομή του πλανήτη. Κάτι τέτοιο αποτελεί διακαή πόθο των επιστημόνων, προκειμένου να ανακαλύψουν τα γεωλογικά μυστικά του γειτονικού πλανήτη, αλλά επίσης για να εξάγουν γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με τον σχηματισμό των βραχωδών πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα.

Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024