Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜακΆφι προς FBI: «Θα σας ξεκλειδώσω εγώ το iPhone του Σαν Μπερναντίνο»

ΜακΆφι προς FBI: «Θα σας ξεκλειδώσω εγώ το iPhone του Σαν Μπερναντίνο»

O εκκεντρικός «θρύλος της κυβερνοασφάλειας» Τζον Μακ Άφι χαρακτήρισε «γαργαλιστικές» τις απαιτήσεις του FBI από την Apple -να ανοίξει μια κερκόπορτα για αυτό στα iPhone-, και προσφέρθηκε να αναλάβει ο ίδιος και η διακεκριμένη ομάδα χάκερ που τον περιβάλλει να σπάσουν το passcode στο iPhone δράστη του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο.

O εκκεντρικός «θρύλος της κυβερνοασφάλειας» Τζον Μακ Άφι χαρακτήρισε αστείες τις απαιτήσεις του FBI από την Apple -να ανοίξει μια κερκόπορτα για αυτό στα iPhone-, και προσφέρθηκε να αναλάβει ο ίδιος, και η διακεκριμένη ομάδα χάκερ που τον περιβάλλει, να σπάσουν το passcode στο iPhone δράστη του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο. Προηγήθηκε ανοικτή επιστολή του Τιμ Κουκ στην οποία τεκμηριώνει την απόφασή του να αντιταχθεί σε εντολή ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιβάλλει στην Apple να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει το επίμαχο iPhone.

Ο ΜακΆφι έχει συνδέσει το όνομά του με την φερώνυμη εταιρεία, την οποία πούλησε στην Intel:

«Δώστε μου τρεις εβδομάδες και θα αποκρυπτογραφήσω, χωρίς χρέωση, τις πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σαν Μπερναντίνο», γράφει σε άρθρο του ο ΜακΆφι στο BusinessInsider.com, αφού προηγουμένως αναφέρεται στην κορυφαία ομάδα χάκερ με την οποία εργάζεται, «χωρίς ωστόσο να θέλει να προσβάλλει τον Τιμ Κουκ και την Apple» στον τομέα αυτό.

Αυτοί οι χάκερ συμμετέχουν στην Defcon του Λας Βέγκας, έγραψε αναφερόμενος στο αναγνωρισμένο συνέδριο χάκερ, είναι θρύλοι στα κατά τόπους χάκερ γκρουπ, όπως το HackMiami, και το ταλέντο τους ξεπερνά την ανθρώπινη λογική, γράφει ο Μακ Άφι.

«Εάν δεχτείτε την προσφορά μου, δεν θα χρειαστεί να ζητάτε από την Apple να ανοίξει μια κερκόπορτα στο προϊόν της, το οποίο θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους της Αμερικής. Αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε στο Google με τον όρο «cybersecurity legend» και θα δείτε ποιο όνομα εμφανίζεται στα δέκα πρώτα αποτελέσματα, μεταξύ διακοσίων πενήντα χιλιάδων«, καταλήγει.


  • Ξέρατε ότι…
    ο Τζον Μακ Άφι ίδρυσε το Σεπτέμβριο του 2015 το δικό του κόμμα, με την επωνυμία «Cyber Party», με έμφαση σε θέματα που αφορούν στην προστασία του απορρήτου; Δείτε το προεκλογικό μήνυμά του:

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024