Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ένας από τους τελευταίους τέσσερις λευκούς ρινόκερους του Βορρά

Πέθανε ένας από τους τελευταίους τέσσερις λευκούς ρινόκερους του Βορρά

Ένας από τους τέσσερις τελευταίους εν ζωή λευκούς ρινόκερους του Βορρά, ένα υποείδος που απειλείται με εξαφάνιση, πέθανε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ. Η 41χρονη Νόλα είχε χρειαστεί να εγχειριστεί πρόσφατα εξαιτίας επιπλοκών λοίμωξης. 

Ένας από τους τέσσερις τελευταίους εν ζωή λευκούς ρινόκερους του Βορρά, ένα υποείδος που απειλείται με εξαφάνιση, πέθανε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε το ζωολογικό πάρκο.

Η Νόλα, θηλυκός ρινόκερος 41 ετών, χρειάστηκε να υποβληθεί σε «ευθανασία σήμερα το πρωί και ήταν μια δύσκολη απόφαση» ανέφερε ο ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνιας σε ανακοίνωσή του.

Ήταν ένα από τα τέσσερα τελευταία ζώα του υποείδους, το οποίο έχει ήδη εξαφανιστεί στη φύση αφού κανένα δεν ζει πλέον ελεύθερο εξαιτίας της λαθροθηρίας. Ζούσε στον ζωολογικό κήπο από το 1989 και χρειάστηκε να εγχειρηθεί εξαιτίας επιπλοκών λοίμωξης στις 13 Νοεμβρίου, αλλά από τότε σταμάτησε να σιτίζεται.

Τα τελευταία τρία ζώα αυτού του υποείδους, δύο θηλυκά και ένα αρσενικό, εξακολουθούν να ζουν σε κέντρο στην Κένυα, αλλά είναι πλέον υπέργηρα. Το τελευταίο αρσενικό που θα μπορούσε να αναπαραχθεί πέθανε το 2014.

Ο λευκός Ρινόκερος του Βορρά (Ceratotherium simum cottoni) είναι ένα από τα δύο υποείδη του λευκού ρινόκερου μαζί με αυτόν του Νότου (Ceratotherium simum simum). Κατάγεται από την ανατολική και την κεντρική Αφρική και έχει αποδεκατισθεί εξαιτίας της λαθροθηρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024